fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Її мало знала широка громадськість, але в колах, пов'язаних із благодійністю, некомерційним сектором, вона - особистість майже легендарна. Ольга Алексєєва 12 років розвивала благодійність в Росії і останні шість років - у всьому світі: була дуже розумною, неординарною людиною, надзвичайно працездатною, вміла мріяти, вірити і переконувати. Її раптова смерть - шок для колег. Тепер її мрії та плани втілюють в життя вони.

«Ольга вірила в благодійність. Це саме вона говорила в обличчя президенту, що неможливо створити Міністерство громадянського суспільства, це саме вона привезла до Росії першу делегацію іноземних донорів для зустрічі з першим віце-прем'єром країни, це саме від неї ми дізналися про приватні пожертви і ендавменти, це саме вона придумала створювати в Росії фонди громад... Вона все життя розвивала благодійність в Росії. Вона вірила в російську філантропію. Вона і була російською благодійністю », - говорить виконавчий секретар російського Форуму Донорів Наталія Камінарская.

У 1998 році за особистої підтримки Ольги Алексєєвої був створений Міський благодійний фонд «Фонд Тольятті», а до ради засновників увійшов очолюваний нею Благодійний фонд CAF Росія. Тривалий час Ольга Алексєєва залишалася членом Опікунської ради МБФ «Фонд Тольятті», а пізніше - Почесним членом Опікунської ради.

Сьогодні лідер першого в Росії фонду громади, керівник «Партнерства Фондов Местных Сообществ» Борис Цирульников - у списку номінантів на Премію Ольги Алексєєвої.

До кінця березня триває голосування за вподобаного кандидата онлайн. Результат голосування стане одним з факторів для винесення рішення журі, яке буде ухвалено 15 квітня, в день народження Ольги. У короткий список увійшли 7 дуже різних кандидатів - як географічно (шість країн з п'яти континентів), так і з точки зору підходів до розвитку філантропії соціальних змін.

В Індії Неер Нунді і Пушпа Аман Сінгх очолюють організації, які прагнуть до залучення громадян країни в благодійність, також як і Нгуєн Тран Хоанг Анх у В'єтнамі. Ганна Горчакова в Білорусії, розвиваючи такий складний напрямок, як розвиток дитячих хоспісів та паліативної допомоги, змогла значно вплинути на створення культури благодійності в країні, тоді як Луїс Галло з Колумбії може вважатися активістом у сфері соціального інвестування. Джейн Віру і Кігслі Мачете працюють з розкриттям потенціалу спільноти жителів трущоб в Кенії. І єдиний кандидат з Росії, країни, яку Ольга Алексєєва вважала своєю Батьківщиною, Борис Цирульников, лідер першого в Росії фонду громади.

Проголосувати за вподобаного кандидата можна тут. Голосування не потребує реєстрації і займає зовсім небагато часу.