fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45
У рамках першого грантового конкурсу ФГ «Рідня» отримав 17 проектних заявок. Оцінювання проектів буде проводити незалежна Експертна рада, до складу якої входять авторитетні представники громадських організацій із США та України.

«Наразі ми чекаємо на рішення Експертної ради і сподіваємось, що разом зможемо зробити багато добрих справ», - зазначила Оксана Шмілик, директор Фонду громад "Рідня", - «одним із пріоритетних напрямків роботи Фонду є допомога дітям з особливим потребами. Тому тішить те, що за цим напрямком надійшло дві заявки: проект «Облаштування сенсорної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами у Стрийській ЗШ №11» та «Літній відпочинковий табір для молодих людей з особливими розумовими потребами».

Інші проекти не менш актуальні: «Забезпечення харчами їдальні для безхатченків», «Організація недільного дитячого садочка», "Спортивна секція з настільного тенісу для молоді парафії", «Регіональний пісенний фестиваль «Село – колиска України».

Географія поданих проектів обширна – місто Стрий і Стрийський район, міста Миколаїв, Перемишляни, Новий Розділ та інші.

Найважливішим є те, що у всіх проектах задіяна громада. Адже обов’язковою вимогою для того, щоб проект був прийнятим, була наявність підписного листа, у якому свої підписи ставили ті, хто зацікавлений в проекті і буде допомагати ініціаторам в його реалізації.