fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45
ІСАР «Єднання» оголошує конкурс на отримання гранту за напрямком «Моніторинг та адвокація ефективного виконання міжнародних і регіональних зобов’язань України в сфері захисту прав людини». Конкурс проводиться в межах Проекту ПРООН «Демократизація і права людини в Україні». 

Проектні пропозиції цього конкурсу грантів «Моніторинг та адвокація ефективного виконання міжнародних і регіональних зобов’язань України в сфері захисту прав людини» мають бути спрямовані на дотримання та захист прав і свобод людини, які закріплені у ратифікованих Україною міжнародних договорах.

Загальний бюджет конкурсу складає 976 680,00 гривень.

Конкурс проводитиметься за двома лотами:

Лот 1 – для правозахисних організацій з досвідом роботи більше 3-х років. Максимальна сума гранту, на яку може претендувати організація-пошукач - 120 000,00 гривень.

Лот 2 – для правозахисних ОГС з досвідом роботи до 1 року. Максимальна сума гранту, на яку може претендувати організація-пошукач - 40 000,00 гривень.

Серед видів діяльності, на які будуть надаватися гранти для ОГС в межах конкурсу, можуть бути такі:

  • моніторинг прав людини та вироблення відповідних рекомендацій;
  • підготовка альтернативних звітів (в рамках міжнародних правозахисних механізмів, договірних органів, тощо) про стан дотримання прав людини в Україні;
  • здійснення громадських кампаній (адвокації) на захист прав людини;
  • проведення просвітницьких та інформаційних кампаній з прав людини;
  • формування та організація роботи мереж та коаліцій;
  • проведення освітніх заходів та формування самоорганізованих правозахисних спільнот;
  • захист правозахисників (у широкому розумінні терміну «правозахисник» відповідно до Декларації ООН про правозахисників).

Проектна заявка з усіма необхідним додатками має бути надіслана електронною поштою на адресу dhrp@isar.net.ua до 17.59, 13 листопада 2013 року.

У темі листа треба зазначити: «Конкурс для правозахисних ОГС. Лот__» (вказати номер Лоту). У тілі листа треба написати назву організації, місто та назву проекту. Обсяг електронного листа з усіма додатками не повинен перевищувати 3 МВ. Якщо обсяг заявки з усіма додатками більший, то висилати її треба декількома листами, обов’язково зазначати кожний раз тему листа та у тілі листа вписувати назву організації, місто та назву проекту.

Термін виконання проектів: не менше 6-ти та не більше 11-и місяців. Виконання проекту має розпочатися не раніше 1 грудня 2013 року та завершитися до кінця жовтня  2014 року.

Організації-здобувачі можуть до 7 листопада 2013 року письмово звернутися до ІСАР «Єднання» щодо уточнення умов конкурсу, отримання форми анкети-заявки, процедури подання проектної пропозиції, надіславши питання на адресу електронної пошти dhrp@isar.net.ua. Письмові відповіді на питання будуть розміщені на сайті ІСАР «Єднання».

Щоб завантажити "Запрошення до участі в конкурсі грантів" та "Аплікаційну форму проектних пропозицій", натисніть на посилання нижче:

ЗАПРОШЕННЯ

АПЛІКАЦІЙНА ФОРМА