fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

ІСАР «Єднання» в партнерстві з Академією розвитку філантропії Польщі запрошують українські неурядові організації (НУО) до участі в Літній Школі Програми «Дій Локально», яка пройде у Варшаві з 17 по 21 вересня 2018 року.

Літня Школа буде присвячена презентації українським НУО напрацювань програми «Дій Локально» в Польщі. Участь у Школі надасть її учасникам знання про інструментарій в сфері місцевого фандрейзингу, заохотить їх протестувати ці інструменти в своїх громадах, а також започаткує партнерство українських та польських Центрів «Дій Локально».

Від кожної організації-апліканта до участі в Школі запрошуються 2 особи. Наявність закордонного паспорта з шенгенською візою або біометричного закордонного паспорта є обов’язковою умовою.

Для участі в літній Школі заповніть цю онлайн форму до 13 серпня 2018 року включно.

Запрошуємо взяти участь офіційно зареєстровані НУО (фонди та громадські організації), які впроваджують місцеві грантові програми, та одночасно:

  • працюють в містах та містечках з населенням до 100 000  осіб
  • працюють більше 2 років
  • статутні цілі організації відповідають цілям програми, а сам Статут дозволяє надавати безповоротну фінансову допомогу (гранти) задля підтримки статутних цілей, а організація має код ознаки неприбутковості 0032 або 0036
  • мають можливість\готові залучати (залучають) кошти на місцеві грантові конкурси (не менше 50 000  грн.)
  • ведуть бухгалтерію у відповідності до українського законодавства
  • мають досвід впровадження соціальних проектів
  • співпрацюють з різними місцевими патнерами
  • мають можливості для адміністрування місцевого грантового конкурсу
a) офіс з офісним обладнанням
b) розроблені політики та процедури, які чітко визначають правила роботи організації
c) команду працівників та волонтерів (принаймні 2 людини), які мають знання, необхідні для адміністрування місцевого грантового конкурсу, а також знання щодо законодавчої бази функціонування третього сектору, місцевих органів влади; можуть визначити потреби місцевих громад, а також мають комунікаційні та партнерські навички
d) ведуть програмну та фінансову документацію у відповідності до бухгалтерських принципів НУО самостійно, або доручаючи цю роботу спеціалізованим підприємствам, не мають фінансових або звітних заборгованостей перед адміністративними установами та фінансовими партнерами
e) сайт, який регулярно оновлюється   

Довідково:

Програма «Дій локально» - це проект Польсько-американського фонду свободи, який на території Польщі реалізовує Академія розвитку філантропії Польщі разом з мережею Центрів "Дій локально". Метою Програми "Дій локально" з 2000 року є підтримка й активізація діяльності місцевих громад в сільських районах і малих містах шляхом підтримки суспільних проектів, спрямованих на стимулювання прагнення розвитку і поліпшення якості життя та формування соціального капіталу. В Україні програма реалізовується за підтримки ІСАР «Єднання».

В цій моделі кошти виділяються на місцевому рівні у відкритих грантових конкурсах, які організовані мережею Центрів «Дій Локально». Мережа включає в себе асоціації та фонди з малих міст, які працюють в місцинах з населенням до 50000 (100000) жителів. Мережа Центрів «Дій Локально» Польщі поступово зростала з 15 центрів у 2004 році до 72 організацій у 2018 року. На сьогоднішній день польська мережа охоплює 614 громад, в яких за цей час було підтримано майже 7000 проектів. Бенефіціари грантових конкурсів – НУО та ініціативні групи, що працюють в малих містах та селах. Ініціативи в основному сфокусовані на посиленні співпраці всередині громади, створенні нових можливостей для саморозвитку та проведення вільного часу, а також покращенні привабливості регіонів. Тренінгові сесії, майстер-класи, регіональні зустрічі та навчальні візити організовані в рамках програми для того, щоб Центри «Дій Локально» мали змогу обмінятися найкращими практиками, покращити свої знання та навички своїх лідерів та посилити співпрацю всередині мережі.