fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

29-30 листопада 2018 року відбулася 2-денна навчальна конференція грантерів ІСАР Єднання за фінансової підтримки програми ПРООН "Відновлення та розбудова миру". Конференція пройшла у в межах VII Форуму організаційного розвитку громадянського суспільства "Мрія 3.0 Спроектований вплив".

Протягом першого дня роботи Конференції мали змогу взяти участь у тренінгах з фандрайзингу, проектного менеджменту та організаційного розвитку. Центр громадських ініціатив "Східна брама" та Центр муніципального розвитку міста Добропілля представили результати впровадження своїх проектів перед 2000 учасників Форуму. "Діалог громади та поліції є необхідною умовою побудови безпечного середовища у громаді. Тож подібні програми, спрямовані на розбудову й розвиток взаємодії поліції та громади, є своєчасними і необхідними", - зауважив Андрій Гончаров, Центр муніципального розвитку міста Добропілля.

Конфереція продовжилася панельною дискусією про соціальну згуртованість "Донбас. Все в наших руках", участь в якій взяли Галина Балабанова (грантер ПРООН, вільний простір "HALABUDA") та Рустам Пулатов, керівник компоненту "Громадська безпека та соціальна згуртованість" програми ПРООН "Розбудова миру та відновлення".

 VZR6774 Підкреслюючи важливість інвестицій у побудову сталих спільнот для підтримки соціальної згуртованості, Рустам Пулатов, зокрема, зауважив:

"Підхід, орієнтований на громаду, є дуже важливим для відновлення довіри та соціальної згуртованості. ПРООН допомагає громадам на сході України налагоджувати співпрацю з поліцією, органами влади та судовими органами для спільного розв’язання проблем і подолання викликів у сфері безпеки. ПРООН підтримала понад 110 місцевих ініціатив, спрямованих на поліпшення громадської безпеки та місцевий розвиток та планує продовжити цю роботу в 2019-2022 роках".

Другий день конференції продовжився тренінгами для зміцнення спроможностей громадських організацій, що були грантерами програми малих грантів на підтримку ініціатив зі зміцнення громадської безпеки, забезпечення поваги до прав людини та верховенства права у Донецькій, Луганській та Житомирській областях. Комунікації, врядування та менеджмент, політики та процедури - найважливіші сфери роботи неприбуткових організацій були охоплені другим навчальним днем. Закінчилася робота конференція спеціальною сесією від Надії Бородіної (ПРООН) щодо вимог звітування та правильного оформлення документів грантерів. 

Конференція грантерів ПРООН Конференція грантерів ПРООН Конференція грантерів ПРООН