fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

ІСАР Єднання та IZ – Vielfalt, Dialog, Bildung (Австрія) запрошує організації громадянського суспільства до участі у проекті "Розвиток громад в Україні через соціальне підприємство" для розвитку спроможності започаткувати та управляти соціальним підприємством.

ІСАР Єднання працює над розвитком культури філантропії в Україні і над розробками моделей фінансової сталості організацій громадянського суспільства. Соціальне підприємництво ми розглядаємо як елемент організаційного розвитку і забезпечення фінансової сталості організацій громадянського суспільства.

Участь у проекті передбачає:

  • навчання на змішаному тренінговому курсі (три п'ятиденні тренінги та п'ять онлайн модулів). Змішане навчання передбачає участь у тренінгах та виконання завдань онлайн модулів і залучає не лише одну особу, а всю команду організації.  Тренінговий курс  - це 7 місяців навчання.
  • консультаційну підтримку тренерів і спеціалістів з спеціалізованих тем на запит організації.
  • фінансову підтримку успішним бізнес-планам, які організації розроблять в ході навчання. Фінансова підтримка не є гарантованою, надаватиметься на конкурсній основі і буде залежати від якості бізнес планів.

Вимоги до організацій, які мають намір взяти участь в проекті:

  • Організації громадянського суспільства, які працюють в громаді, здатні залучати фінансування в громаді та спрямовувати ресурси на її розвиток.
  • Організації, які готові залучити до навчання і створення соціального підприємства команду організації.
  • Організації, які готові брати участь у всіх навчальних заходах проекту – щонайменше 17 робочих тренінгових днів (3 тренінги по 5 днів, вступна зустріч 2 дні) протягом 7 місяців з березня по жовтень 2020.

Зацікавлені організації просимо подавати заявку на сайті ednannia.ua

Останній день подачі документів - 16 лютого 2020 року. Для подання заявки, необхідно зареєструвати організацію на сайті, якщо Ви ще не маєте профілю. Увійти у свій обліковий запис і розділі "заявки" обрати "подати заявку на відкритий грантовий конкурс"  і вибрати конкурс " Розвиток громад в Україні через соціальне підприємство". Інструкція щодо реєстрації надається в кінці цього оголошення.

У разі виникнення запитань звертайтесь до Ольги Нікольської nikolska@ednannia.ua.

***

Проект "Розвиток громад в Україні через соціальне підприємство" має на меті сприяти сталому розвитку громад завдяки підвищенню спроможності місцевих НУО генерувати дохід для розвитку громади, покращення їхньої фінансової життєздатності і незалежності. Мету буде досягнуто через навчання та консультування місцевих організацій щодо заснування та управління соціальними підприємствами. Розвиток НУО відбуватиметься завдяки змішаному навчанню, яке передбачатиме тренінги офлайн та онлайн, а також вивченню найкращих місцевих та міжнародних практик.

Проект реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Організацією IZ – Vielfalt, Dialog, Bildung (Австрія)

***

Інструкція щодо реєстрації на сайті ednannia.ua

Крок 1. Представник організації, яка хоче взяти участь в проекті, має зареєструвати свою організацію на сайті ІСАР Єднання за посиланням: http://ednannia.ua/reestratsiya та дочекатись відповіді модератора, яка надійде на поштову скриньку, вказану при реєстрації. При реєстрації потрібно буде вказати ЄДРПОУ організації, контактну інформацію та надати скан (копію) довідки з кодом неприбутковості (тільки 0032, 0034, 0036, 0038 або 0048).

Повідомлення про активацію облікового запису організації надійде на електронну скриньку, зазначену при реєстрації. Якщо до профілю організації необхідно буде внести доповнення або виправлення, ОГС отримає лист із відповідними рекомендаціями. З метою уникнення непорозумінь, наполегливо рекомендується створювати облікові записи (профілі) ОГС із зазначенням загальної поштової скриньки (не персональної), до якої мають доступ кілька працівників організації. Створення кількох облікових записів (профілів) для однієї ОГС технічно неможливо – відтак, якщо доступ до електронної скриньки буде втрачений, відновити доступ до профілю ОГС на сайті буде неможливо.

Крок 2. Організація - Заявник має заповнити та надіслати Заявку та відповідні Додатки у своєму робочому кабінеті на сайті ІСАР Єднання.

Крок 3. Після розгляду Заявки та прийняття схвального рішення Відбірковою Комісією, Організація - Заявник отримає відповідне повідомлення у своєму робочому кабінеті на сайті ІСАР Єднання. У цьому ж повідомленні міститимуться детальні інструкції від відповідного грантового менеджера стосовно подальших дій організації. У разі відмови ІСАР Єднання залишає за собою право не надавати пояснень щодо причин відмови.

У заявці необхідно буде дати відповідь на наступні запитання:

  • Для чого існує Ваша організація?
  • Опишіть досвід роботи організації. Яку користь організація приносить громаді?
  • Який у вас досвід залучення місцевих ресурсів для роботи організації і розвитку громади?
  • Чому ви хочете розвивати соціальне підприємство? Опишіть в загальних рисах чим ви хотіли б займатись?
  • Хто з членів команди організації готовий долучитись до роботи з розвитку соціального підприємства?
  • Додайте до заявки ваш найсвіжіший річний звіт.