fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

ІСАР Єднання у партнерстві з Офісом Координатора проєктів ОБСЄ в Україні з Офісом Президента України та Міністерством молоді та спорту України спільно з Українським Форумом Благодійників та Українською Біржею Благодійності провели 8 регіональних одноденних семінарів з розробки та застосування стандартів належного врядування.

Близько 400 організацій взяли участь у навчальних заходах.

Належне врядування та дотримання встановлених стандартів якості для організацій є вже сталою практикою в європейських країнах і є ефективним інструментом сприяння інституційного розвитку організацій громадянського суспільства (ОГС).

Чому важливо мати стандарти належного врядування:

  • це допоможе розбудовувати довіру до громадських організацій;
  • це зміцнює спроможність громадських організацій встановлювати діалог та відносини з державним сектором та з місцевими органами влади.
  • це забезпечує фінансову стійкість організацій з огляду на обмежений доступу до донорських (внутрішніх і зовнішніх) коштів.

«Належне врядування організації це передусім сталість та успіх організації. Однак, в Україні стандарти врядування на системному рівні не визначені,  а тема стандартів належного врядування потребує окремої комунікації та роз’яснення навіть для самих організацій. ІСАР Єднання дотримується таких стандартів врядування і ми хочемо на  власному прикладі показати переваги та навчити громадські та благодійні організації втілювати ці принципи і посилювати свою інституційну спроможність» , -  зазначив Володимир Шейгус,  виконавчий директор  ІСАР Єднання.

 Торік за сприянням Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні були розроблені рекомендації щодо стандартів належного врядування ОГС як пропозиція розпочати загальнонаціональний діалог між усіма зацікавленими сторонами. 

«Енергія громадянського суспільства може значно посилити державні політики на усіх рівнях. Однак, бути надійним партнером означає також – вищий рівень відповідальності та прозорості», - прокоментував Посол Генрік Вілладсен, Координатор проектів ОБСЄ в Україні. 

Тренінги навчають місцеві організації як забезпечувати відповідність своєї діяльності до місії та статуту. А це сприятиме кращому партнерству з місцевими органами влади на основі принципів прозорості та підзвітності.

ІСАР Єднання у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», яка реалізовується у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку розробляє концепцію та навчає стандартам врядування неприбуткових організацій.