fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

Грантові конкурси реалізуються ІСАР Єднання у межах проекту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні» (EU4Civil Society Sustainability in Ukraine) за фінансової підтримки ЄС.

За жовтень Відбіркова комісія визначила 6 організацій-переможців у двох конкурсах:

У конкурсі грантів  «Швидка необхідна підтримка»   - 4 переможця із 56 поданих проектних пропозицій:

  1. Благодійний фонд «Інтеграція».
  2. Громадська організація «Фонд розвитку громади».
  3. Чугуївська міжрайонна громадська організація «Чугуївська правозахисна група».
  4. Громадська організація «Громадська платформа».

Переможці запропонували ініціативи, які мають посилити спроможності організацій у підтримці вразливих групи населення (пенсіонерів, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших), зокрема  розробити програму навчання цифрової грамотності нечуючих людей, забезпечити  представництво вразливих груп і громад у прийнятті місцевих рішень в умовах, що змінюються. Також серед ініціатив – посилення спроможності у наданні дистанційної правової допомоги.  Всі підтримані ініціативи сприятимуть посиленню та розвитку організацій в умовах кризи COVID 19.

У конкурсі грантів «Дофінансування залучених ресурсів» – 2 переможця із  5 поданих проектних пропозицій:

1. Всеукраїнський благодійний фонд «Крона»

2. Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку»

Грантові кошти будуть спрямовані на співфінансування таких ініціатив, як: створення безпечних і комфортних умов для вагітних, породіль та їхніх новонароджених дітей  з вадами серця в стаціонарі Інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова в умовах COVID 19. А також забезпечення інших медичних закладів засобами індивідуального захисту.

Для співфінансування переможці планують залучити кошти від бізнес-організацій та індивідуальні пожертви громадян шляхом проведення повномасштабних фандрейзингових кампаній з використанням терміналів, NFC donation box, запровдженням спільних програм по залученню коштів  з торговельними мережами та партнерами.

Загальна мета цих конкурсів посилити стійкість громадських та благодійних організацій до викликів та надзвичайних ситуацій, допомогти подолати можливі негативні впливи та забезпечити безперервне виконання власних місій.

Очікується, що термін реалізації проєктів складе від 3 до 12 місяців.

Прийом проектних пропозицій триває постійно. Детальні запрошення до участі можна завантажити за посиланням тут (Швидка необхідна підтримка) and тут (Дофінансування залучених ресурсів).

Кінцевий термін подання пропозицій для розгляду на найближчому засіданні 7 грудня 2020 року. Відповідно засідання Відбіркової комісії відбудеться 22 грудня 2020.