fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

17 грудня 2020 року відбудеться 9-й Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій».

Запрошуємо приєднатися до онлайн трансляції за лінком https://forum.ednannia.ua

Форум розвитку громадянського суспільства – це найбільша платформа для міжсекторального діалогу, обміну досвідом та навчання, яка збирає понад 2000 представників громадянського суспільства, органів влади, медіа, бізнесу та міжнародних партнерів. На Форумі визначаються тренди розвитку громадянського суспільства та пріоритетні сфери роботи.

Вперше Форум відбудеться у вигляді Всеукраїнського телемарафону, який об’єднає всі регіони країни. 25 комунікаційних платформ у всіх регіонах України сформують інтерактивну мапу громадянського суспільства, яке продемонструє єдність у часи непевності. Тема «Імунітет до ілюзій» зосереджуватиме Форум на процесі розвитку спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) у мінливому та непростому середовищі. Особлива увага буде приділена ролі та місії ОГС у формуванні добробуту українців, а також сприянню міжсекторального партнерства між громадянським суспільством, бізнесом та урядом. Окремі секції будуть присвячені взаємодії громадянського суспільства та органів державної й місцевої влади. Також поговоримо про ризики згортання демократії, обговоримо цінності громадянського суспільства та  шукатимемо нестандартні джерела фінансування громадських ініціатив з міжнародними експертами університету Джонса Гопкінса.

Ми усвідомлюємо виклики, з якими зіштовхується цьогорічний Форум. Тому регіональні майданчики працюватимуть у строгій відповідності до умов карантину. Кожен з регіональних партнерів формує свою програму, з якою ознайомитися можна тут  https://forum.ednannia.ua/.

Таким чином ми організуємо Форум єдності українського громадянського суспільства.

 Регіональним партнерами стали громадські організації, які були відібрані у результаті конкурсу:

  1. Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» відповідатиме за Вінницю, Волинь, Кропивницький, Дніпро, Хмельницький, Донецьку та Луганську області.
  2. Союз переселенців «Мир на долоні» – м. Житомир.
  3. Благодійний Фонд «Центр громадських ініціатив» спільно із громадською організацією «Простір молоді» організовує захід у  Закарпатті.
  4. Запорізький обласний благодійний фонд «Посмішка дитини» відповідно – у м. Запоріжжі.
  5. Благодійний фонд «Тепле Місто» – в Івано-Франківську.
  6. Громадська організація «Західноукраїнський ресурсний центр» – у м. Львів.
  7. Асоціація учасників та інвалідів антитерористичної операції – у м.Миколаїв.
  8. Платформа «Моє місто» та Громадська організація «Українська волонтерська служба» – у м.Одеса.
  9. Благодійна організація «Світло надії» – у м. Полтава.
  10. Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» – у м. Рівне.
  11. Громадський фонд «СУМИ» – у м. Суми.
  12. Громадська організація «Центр громадського моніторингу та аналітики» – у м. Тернопіль.
  13. Центр розвитку громад – у м. Харків.
  14. Громадський центр «Нова генерація» – у м. Херсон.
  15. Громадська організація «Промолодь» – у м. Черкаси.
  16. Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» відповідно – в Чернівцях.
  17. Громадське об’єднання «Спілка Ініціатив Чернігівщини» відповідає за Чернігів.
  18. Дім прав людини «Крим» представить спільноту Криму.

ІX Форум розвитку громадянського суспільства проводиться Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (Єднання) у партнерстві з Секретаріатом Кабінету Міністрів України завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізовується «Єднання» у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ); за фінансової підтримки проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії; за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», який впроваджується «Єднання»; за фінансової підтримки Фонду ім. Ч. С. Мотта, наданої через програму «Школа фондів громад»; завдяки фінансовій підтримці уряду Канади в межах проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні»; за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження»; за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні; у партнерстві з Українською Соціальною Академією. Генеральний медіа-партнер Форуму – UA:Суспільне мовлення.