fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

ІСАР Єднання запускає подкасти ngo.podcasts для громадського сектору з фокусом на експертизу фахівців з різних сфер діяльності - бізнес, медіа, державний сектор. Таким чином мета подкастів запропонувати представникам громадського сектору розширити свою експертизу, зачерпнути нові знання і досвід та надихнутися на нові ідеї.

У першому випуску засновниця благодійного фонду «Клуб Добродіїв» Марія Артеменко та виконавчий директор ІСАР Єднання Володимир Шейгус  спілкувалися про ролі управлінців, мотивацію і необхідні навички для цього.

Кілька висновків з розмови:

  • Рішучість, спроможність йти на ризик – це фактори, які об’єднують балет, некомерційний сектор і бізнес.
  • Управлінець – це професія і цьому треба навчатися, управлінцями  не народжуються, а стають.
  • Волонтерство – не означає непрофесійність, але робота професійних управлінських кадрів має бути оплачена.
  • Громадські активісти зазвичай починають діяльність на волонтерських засадах, але, щоб розвиватися, з часом організація може розбудувати структуру і вийти на інший рівень, що нагадує бізнес.
  • Без управлінського бізнес підходу не можливо досягнути масштабу.
  • Повний альтруїзм може призвести до вигорання. Щоб проявляти ефективний альтруїзм треба трішки бути егоїстом і фокусуватися лише на потрібному, бути в ресурсі.

Більше цікавих інсайтів  дивіться та слухайте тут https://studio.ednannia.ua/shho-obyednuye-balet-nekomerczijnyj-sektor-i-biznes/ 

ngo.podcasts – це одна із рубрик онлайн студії  NGO.Studio, яка створена задля  того, щоб   посилювати та промотувати громадські та благодійні організації і таким чином формувати впливове громадянське суспільство. Подкаст виготовлений для NGO.Studio у межах проєкту “Європейський союз для сталості громадянського суспільства в Україні”, що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.