fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

Тепер кожна родина, в якій народилося немовля, може подзвонити на Гарячу лінію підтримки батьків після пологів за номером 0 800 500 313.

Сьогодні, 7 червня 2021 року, відбулася презентація та запуск Гарячої лінії підтримки батьків після пологів від громадської організації «Клуб підтримки вагітності та материнства «Лада».  Ця ініціатива відбулася у межах проєкту "Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні", що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Голова організації «Лада», Марина Марченко, розповіла, що приблизно від 10% до 20% мам переживають післяпологову депресію, кожна друга мама після пологів стикається з ускладненнями з фізичним здоров’ям, а смерть від самогубства є основною причиною смерті жінок в перший рік після пологів.

 “Гаряча лінія - це можливість в умовах COVID-19 вчасно надавати інформацію та підтримку жінкам і родинам, що допоможе уникнути розвитку післяпологових ускладнень з фізичним і психічним здоров’ям", - наголосила Марина Марченко.

Гл20210607 DSC 0269

По допомогу можуть звернутися: мами, тати та інші рідні. Сфери для консультування гарячої лінії:

- психологічна підтримка;

- відновлення після пологів;

- гінекологія та ендокринологія;

- материнство та COVID-19;

- грудне вигодовування;

- налагодження сну;

- догляд за дитиною;

- перші документи дитини та соціальні виплати

«Започаткування роботи гарячої лінії ще раз свідчить про те, що громадські організації та благодійні фонди беруть на себе відповідальність швидко та гнучко реагувати на виклики сьогодення. Практичні знання і досвід громадських організацій дає можливість надавати якісні соціальні послуги, на які є запит у суспільстві. Ми в ІСАР Єднання у партнерстві з ЄС прагнемо посилити спроможність таких організацій. Через надання грантової підтримки організаціям громадянського суспільства ми сприяємо їхній сталій та безперебійній роботі, підтримуючи їх у виконанні їхніх місій в умовах змін», - Тетяна Ничипоренко, менеджерка проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні» в ІСАР Єднання.

20210607 DSC 0191

Тетяна Ничипоренко, менеджерка проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні» ІСАР Єднання.

Гаряча лінія підтримки батьків після пологів буде працювати у тестовому режимі впродовж першого місяця. З 7 червня можна отримати психологічну підтримку та інформацію про відновлення після пологів. Протягом червня до сфер питань Гарячої лінії будуть додані такі блоки, як догляд за дитиною, налагодження сну дитини, грудне вигодовування, материнство і Covid-19, перші документи дитини та соціальні виплати.