fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

Сьогодні Кабінет міністрів України схвалив проект Указу Президента України «Про Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021—2026 роки». Вітаємо громадянське суспільство зі творенням документу, втілення якого сприятиме посиленню громадського сектору в Україні.  

Одним із стратегічних напрямків діяльності ІСАР Єднання є розвиток та підтримка громадянського суспільства. Експерти проекту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ)  долучилися до розробки положень Стратегії, активно працювали в робочих групах на усіх етапах її створення.  

Також ми раді, що Карта правових реформ, розроблена як  дороговказ для покращення правового середовища діяльності громадських та благодійних організацій,  лягла в основу Нацстратегії. Карта правових реформ стала напрацюванням понад 150 представників організацій громадянського суспільства з різних регіонів України.  До розробки документу у рамках надання консультацій також долучалися представники міжнародних організацій та органів державної влади. 

«Сьогодні є не багато держав, де існує стратегія розвитку громадянського суспільства, особливо на пострадянському просторі. Тому ця стратегія підкреслює те, що держава вбачає в громадянському суспільстві важливого гравця, опору  для побудови розвиненої, демократичної країни. Тому його і називають «третім сектором», без якого країна не може триматися стійко. Попереду багато роботи, в тому числі координація втілення стратегії. ІСАР Єднання працював, працює і надалі працюватиме на розвиток громадянського суспільства, тому долучатиметься до імплементації положень цього документа», — говорить Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання.  

Ми долучаємося до втілення Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства та  надалі посилюватимемо громадський сектор в Україні, щоб покращувати якість життя людей.