fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

У межах програми "Школа фондів громад", яку реалізує Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” за фінансової підтримки Фонду ім. Ч.С. Мотта відбулася 5-денна Школа фондів громад, участь в якій взяли нові представники організацій, що вже давно знайомі та працюють за моделлю фонду громади.

Метою школи було вивчення основних аспектів діяльності фондів громад у світі та в Україні та знайомство з філософією фонду громади. Фонди громад, які є учасниками програми "Школа фондів громад", зміцнили свої спроможності, стали сильнішими, прийняли нових працівників. Дуже важливо, щоб у всіх членів команди було спільне розуміння того, що таке фонд громади, як він працює, як розвивати свою організацію, як залучати до неї всю громаду. Також важливо, щоб були однодумці і колеги в інших містах України, з якими можна порадитись чи спільно реалізувати мережеві проекти. Участь в цій Школі стала гарною нагодою якнайглибше зануритися в контекст функціонування фондів громад та познайомитися із однодумцями з усіх фондів громад України.

За хорошою традицією "Школа фондів громад" проводить всі навчальні заходи на базі уже діючих успішних українських фондів громад. Так, господарями "Школи" вже були фонди громад м. Вінниця, м. Донецьк, м. Ірпінь, м. Стрий, м. Долина. Ми щиро вдячні цим організаціям, які не лише плідно працюють, розвиваючи благодійність у своїх громадах, але й з радістю приймають у себе гостей з різних куточків України. І цього разу господарями, які приймали "Школу фондів громад", були Фонди Громад Житомира та Грицева.

Учасники "Школи" разом із досвідченими фахівцями, тренерами та практиками, ознайомилися із діючими стандартами роботи фондів громад в Україні та світі і особливостями впровадження моделі фонду громади; напрацювали індивідуальні проекти по налагодженню врядування та менеджменту в своїх організаціях; навчилися формувати профіль проблем місцевої громади; опанували принципи роботи з донорами та громадою для пошуку ресурсів на вирішення цих проблем.

Найкращі фотомиттєвості "Школи фондів громад" доступні для перегляду за посиланням.

Дякуємо учасникам і гостинним господарям "Школи" за прекрасну та надихаючу спільну роботу!