fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

5D55C6B5AF96E903D673AC8A6D7A20D9793B57082483ADA3D7pimgpsh fullsize distr

28-30 вересня 2016 року у Херсоні відбулася знакова подія для когорти фондів громад України. Одночасно зі школою для керівників цих організацій відбулося стратегування роботи всієї спільнотти фондів громад, шляхів розбудови локальної філантропії, а також можливих способів розвитку організаційної спроможності кожного окремого фонду зокрема.

Подію гостинно запросив до себе у гості Фонд громади м.Херсона "Захист" - успішна і знана в Україні організація, яка ще у 2010 році визначила свій розвиток за моделлю фонду громади. Успішні проекти, великий досвід регрантингу, унікальні інструменти роботи з громадою – це тільки невеликий перелік досягнень, якими Фонд "Захист" радо ділився з усіма учасниками заходу.

Керівники українських фондів громад працювали в ході сесій "Демократичне врядування, дотримання основних принципів – публічності, прозороті, підзвітності", "Інституційний розвиток", "9 інструментів фандрейзінгу та їх медійний супровід", а також знайомилися з новими інструментами роботи - "Коло донорів", "Аукціон проектів", "Благодійний сніданок".

Під надихаючою назвою "Творимо своє майбутнє" відбулося декілька раундів "Світового кафе", у ході якого учасники події планували спільне майбутнє та визначали шляхи розвитку для всієї спільноти українських фондів громад. Окремі зусилля були присвячені можливим моделям та інструментам розвитку локальної філантропії. Напрацьований масив думок та пропозицій ляже в основу програмного документу - Стратегії розвитку спільноти фондів громад України до 2020 року.