fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Благодійний фонд "Рідня" провів свої позачергові загальні збори з метою внесення змін у статут та приведення установчих документів у відповідність до своєї фактичної діяльності як фонду громад. Адже БФ «Рідня» працює із конкретними громадами на визначеній території. Цією територією чітко означено територію діяльності засновників - кредитної спілки "Вигода" та Стрийської єпархії УГКЦ.

Відповідно до зміни назви, реорганізовано систему управління Фонду. Вона стала більш демократична із чіткими повноваженнями та розподілом відповідальності. Наглядова рада має представницькі функції. Головним виконавчим органом є Правління. Директор фонду входить у Правління за посадою і організовує його роботу. Директор наймається на конкурсних засадах, на контрактних умовах терміном на 5 років. Призначено Ревізора із числа членів Наглядової ради. Мета, предмет діяльності приведені до понять фонду громади.

«Змінилася не тільки назва», - розповідає Петро МАКОВСЬКИЙ, Голова Наглядової ради фонду, - «збори засновників пройшли у дружній атмосфері. Була жива і запальна дискусія навколо поняття "фонд громади". І, треба сказати, дуже корисна дискусія, яка заставила нас знаходити аргументи, понятійно заглиблюватися у розуміння - "а хто ми є?".»