fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

У неділю, 16 червня, кожен бажаючий міг долучитися до грандіозної події, яка відбувалася у Маріїнському парку міста Києва. Під супровід тридцяти барабанів сотні громадських активістів та пересічних громадян, небайдужих до своєї країни, зібралися разом, щоб знайти можливості для розбудови кращого майбутнього.

Організатором та натхненником надзвичайної події виступив проект UNITER, який міжнародна організація Pact, Inc. впроваджує за підтримки USAID. Допомагали - Фонд Східна Європа, ГО «Центр UA», Український незалежний центр політичних досліджень, Центр політичних студій та аналітики, Інститут світової політики та ІСАР «Єднання».

Учасники заходу та звичайні перехожі мали нагоду взяти участь у грі-парашуті, підписати кольорову резолюцію, побувати у винахідливих руках майстрів фейс-арту, продемонструвати свій поетичний хист на «Вільному кубику» та навчитися танцювати кримсько-татарські танці.

Для любителів кінематографу було обладнано спеціальний «Кіносарай», на солом’яних тюках якого було так зручно переглядати документальні короткометражки та вірусні ролики на тему того, як громадяни можуть змінити власну країну. У «Кіносараї» також відбулася презентація фільму про І Форум з організаційного розвитку, який відбувся у листопаді 2012 року в НСК «Олімпійський». Фільм було виготовлено за безпосередньої участі ІСАР «Єднання».

За сприяння ІСАР «Єднання» у ході заходу відбулися раунди «Світового кафе», за столиками якого усі бажаючі мали нагоду поспілкуватися з непересічними спікерами. Так, Андрій Дручинський, директор благодійного фонду «Подільська громада», розповів охочим про те, як вдалося налагодити роботу з місцевою громадою. Віталій Шабунін з Центру протидії корупції заінтригував співрозмовників питанням «Як зупинити розкрадання мільярду гривень», а Людмила Тувишева та Ельнур Турєєв із Центрів розвитку громад Криму провели майстер-клас з організації «Громадського журі». Анна Уварова, ініціаторка благодійного магазину «Ласка», розповіла про український досвід існування благодійного магазину. Ірина Соловей, представниця платформи соціальних інновацій «Велика ідея» запропонувала долучатися до колективного фінансування проектів «Спільнокошт», а Василь Назарук, керівник Всеукраїнського ресурсного центру розвитку соціального підприємництва безкоштовно розповсюджував актуальний каталог соціальних підприємств України. Олександр Можаєв, представник неформального молодіжного об’єднання «Хіпстери проти сміття» розповів про використання рекламного досвіду у громадських ініціативах.

За підтримки ІСАР «Єднання» також пройшов майстер-клас Олексія Арестовича, що мав провокаційну назву «Як зруйнувати вашу організацію: п’ять кроків до провалу». У ході майстер-класу були представлені чотири рольові моделі поведінки у організації, знаючи які, будь-хто може побудувати успішну роботу своєї організації.

На додачу, гості заходу змогли отримати консультації стосовно доступу до публічної інформації, а також реєстрації громадських та благодійних організацій.