fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Пост-реліз

Більше 100 лідерів організацій громадянського суспільства з країн Східного партнерства (Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови і України) зустрілися в Тбілісі, щоб представити свої проекти, які реалізуються за підтримки ЄС, обмінятися досвідом, а також взяти участь в декількох тематичних робочих групах й обговорити проблеми, з якими стикається громадянське суспільство в цих країнах.

Захід відбувся 5-6 вересня 2013 року в конференц-залі готелю Radisson Blu Iveria. Зустріч була організована Європейською Комісією у партнерстві з проектом ЄС «Громадянське суспільство. Діалог заради прогресу" («Посилення спроможностей організацій громадянського суспільства сприяти проведенню реформ та підвищенню публічної підзвітності в країнах Східного партнерства»), який реалізується Консорціумом організацій громадянського суспільства на чолі з Фондом Конрада Аденауера. В Україні проект виконується ІСАР «Єднання».

Учасники обговорили кращі практики та успішний досвід ведення політичного діалогу, забезпечення балансу між співпрацею і конкуренцією в громадянському суспільстві, мінімізації залежності ОГО від іноземних донорів.

Захід відкрив Штефен Шторк, заступник керівника відділу співпраці Представництва ЄС в Грузії, і Сімоне Раве, керівник відділу програм для регіону Східного партнерства Європейської Комісії.

Наприкінці першого дня був проведений Ярмарок проектів (Projects Marketplace), на якому всі проекти представили свою діяльність і мали нагоду знайти нових партнерів для подальшої співпраці й забезпечення синергії.

«Це була унікальна можливість для грантоотримувачів ЄС, експертів та представників Національних платформ Форуму громадянського суспільства з 6 країн Східного партнерства зустрітися, обговорити існуючі виклики й обмінятися досвідом. І, звичайно, отримані нові контакти й визначені під час обговорень в робочих групах й Ярмарку проектів напрямки можливої співпраці, будуть надзвичайно корисними для громадянського суспільства в цих країнах», - зазначив Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР «Єднання», український партнер проекту «Громадянське суспільство. Діалог для Прогрес».

«Корисною для нас була можливість познайомитися зі станом розвитку громадянського суспільства на просторах Східного партнерства, зрозуміти його масштаби, основні напрямки роботи та виклики, що стоять перед гравцями на цьому полі. Особливо корисною була участь у тематичних групах, де представники організацій чесно та відкрито говорили про свої досягнення та свої проблеми та невдачі. Питання ставилися таким чином, що учасники пропонували виходи зі складних ситуацій та думали про можливі позитивні сценарії. І також будемо очікувати на результати дослідження, що буде виконуватися в межах вашого проекту (проект ЄС «Громадянське суспільство. Діалог заради прогресу")»,- зауважила Наталя Василюк, заступник директора Британської ради в Україні.

«У заході із налагодження контактів взяли участь представники шести країн Східного партнерства, які впроваджують проекти в сфері управління державними фінансами, реформування надання адміністративних послуг, мобілізації громад, прав меншин та зміни клімату. Ця дводенна зустріч зробила важливий практичний внесок у загальну мету Фонду розвитку громадянського суспільства, подальше зміцнення ролі організацій громадянського суспільства для підтримки процесів реформ у своїх країнах», - підкреслив Станіслав Топольницький, менеджер сектору громадянське суспільство і права людини Представництва ЄС в Україні.

«Захід був унікальною можливістю налагодити контакти з іншими представниками громадянського суспільства країн Східного партнерства, дізнатись про їхній досвід та успішні практики, які можна в подальшому пропагувати в Україні для підвищення якості надання послуг мешканцям», - поділилася враженнями Олена Урсу, Менеджер проекту за підтримки ЄС "Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг", ПРООН в Україні.

Контактна інформація:

ІСАР «Єднання»

ednannia.ua

+38 044 2010160

м. Київ, вул. Предславинська, 26-а, кв.53

Володимир Шейгус

Виконавчий директор

sheyhus@isar.net.ua

Дарина Наконечна

Координатор проектів

nakonechna@isar.net.ua