fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Молодіжні банки ініціатив утворюються з метою формування навичок лідерства серед молоді. Такі програми є популярними серед фондів громад Європи, оскільки ефективно доєднують молодь громади до вирішення загальних проблем шляхом включення в процес розподілу ресурсів.

Молодіжний банк ініціатив (YouthBank) - це унікальна модель всебічного залучення молодих людей до громадської активності у своїй громаді. Вона надає можливість молодим людям брати участь у роботі Молодіжного банку ініціатив у одній з трьох основних ролей:

  • бути учасником ініціативної групи, яка пропонує зміни на краще у громаді та готує відповідний проект, що подається на розгляд МБІ;
  • бути благодійником, який бере участь у фінансуванні цих проектів;
  • бути членом команди МБІ («комітету»), щоб допомогти у зборі коштів на фінансування таких проектів і приймати рішення щодо фінансування тих чи інших проектів як експерт.

Організація, в межах якої працює Молодіжний банк ініціатив, збирає в громаді кошти для підтримки ідей молоді до змін життя у громаді на краще, причому саме молоді пропонується вирішити, які саме проекти варто втілити у життя. Для цього створюється грантовий комітет з числа зацікавлених та небайдужих молодих людей. Такий комітет визначається з пріоритетами грантового конкурсу, затверджує засади його проведення, залучає додаткове фінансування у разі потреби, проводить рекламну кампанію у громаді, відбирає власне найкращі та найактуальніші заявки. Робота у такому комітеті заохочує молодь до активних дій з покращення власного життя у своїй громаді, дозволяє швидко вчитися та надихає молодь до усвідомлення ролі власних дій. Крім того, беручи участь в роботі МБІ, молодь отримує унікальний досвід – управління проектами, прийняття фінансових рішень, роботи в команді, реального впливу на якість життя громади тощо.

Технологія Молодіжного банку ініціатив дозволяє швидко та ефективно встановити порозуміння поколінь у громаді. Молодь, долучаючись до серйозної справи, швидко вчиться розуміти проблеми та знаходити шляхи їх вирішення. Молодіжні банки ініціатив також надають прекрасні можливості для розвитку молодіжного лідерства, а також дозволяють самій молоді переоцінити пріоритети громади під впливом відповідального прийняття рішень щодо тих проектів, які мають бути реалізовані першочергово.

З 2015 року ІСАР «Єднання» є офіційним представником YouthBank International i веде роботу з розвитку Молодіжних банків ініціатив, які успішно існують у різних країнах світу з 2002 року. 

Молодіжні банки ініціатив. Як це працює? from ISAR Ednannia