fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

rada

Президент України підписав указ про створення Ради з питань національної єдності та запросив її членів на зустріч, щоб обговорити завдання і регламент роботи Ради. Звертаючись до присутніх представників громадськості, органів державної влади, митців і науковців, Петро Порошенко зазначив, що питання гуманітарного, культурного розвитку та консолідації суспільства є надзвичайно важливим для України. 

Відтак основним завданням новоствореної Ради буде вивчення процесів, що відбуваються у суспільстві, та вироблення пропозицій Президенту - щодо відновлення історичної пам'яті Українського народу, посилення функції державної мови як об'єднавчого і консолідаційного чинника, подолання існуючих стереотипів та пропагандистських міфів, спрямованих на руйнування єдності, зміцнення існуючих і налагодження нових взаємозв'язків між регіонами.

У роботі першого засідання Ради взяв виконавчий директор ІСАР Єднання Володимир Шейгус, якого було запрошено до складу новоствореного органу. «На Форумі розвитку громадянського суспільства, який ми нещодавно провели, дискусія довкола стратегій примирення суспільства була однією з найочікуваніших та контраверсійних. Як на мене, це зайвий раз доводить, що ми не можемо уникати цієї теми. Примирення можливе – був висновок дискусії – у тому числі і через різні форми суспільного діалогу. Для ІСАР Єднання участь у Раді з питань національної єдності – одна з форм такого діалогу, яка дозволить промотувати пріоритет громадської ініціативи і громадського активізму. Першу зустріч Ради проводив сам Президент, який підкреслив, що готовий вислухати всі пропозиції. Тож, сподіваюся, робота Ради буде плідною», - підкреслив В.Шейгус.