fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Під такою назвою у Києві пройшла робоча зустріч представників фондів громад України з Фенеллою Роуз, старшим радником Інституту філантропії, експерткою з консультування донорів та благодійників (Великобританія).

Фенелла Роуз щедро поділилася з українськими фондами громад секретами та тонкощами роботи з  потенційними донорами та доброчинцями. "Достатньо отримати відповіді всього на два питання! Дізнайтеся, що хвилює (турбує) його та що дає йому надію - і потенційний донор гарантовано стане вашим реальним прихильником і благочинцем", - підкреслила вона.

Фенелла також зауважила, що криза довіри, про яку так багато говорять в Україні останнім часом, не є суто українським феноменом - навіть у такій відносно благополучній країні, як Великобританія, спостерігається суспільна криза довіри. Ефективно працювати в таких умовах, вважає Фенелла, можна тільки «транслюючи» власну віру та пристрасть, а також тоді, коли партнерами та донорами є люди з бездоганною репутацією в суспільстві.

Відповідаючи на запитання представників українських фондів громад, Фенелла підкреслила, що вона приємно вражена рівнем розвитку стратегічної філантропії в Україні. «Я щиро заскочена тим, що всі тенденції та підходи в роботі, які ми тільки починаємо вивчати у Великобританії – вже є в Україні. Ми робите багато корисної та потрібної сьогоднішньому суспільству України роботи, і робите її вельми успішно», - зауважила Фенелла на завершення зустрічі.