fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

7777 

Мости між Україною та Польщею цілих 5 днів будували учасники "Творчої лабораторії для Молодіжних банків ініціатив". Школа креативності та активізації творчого мислення для молоді двох країн проводилася ІСАР Єднання у партнерстві з фондом громад "Рідня" за фінансування Міністерства молоді та спорту та Українсько-Польською Ради обміну молоддю.

5-9 листопада в місті Стрий (Львівська область) відбулась дружня зустріч представників Молодіжних Банків Ініціатив України та Польщі – «Творча лабораторія для Молодіжних Банків Ініціатив: креативний підхід до громадської діяльності». Зустріч була платформою для обміну досвідом та ідеями стосовно роботи МБІ в наших країнах. Умовою проекту було виготовлення промоційного відеоролику, який учасники створювали власноруч:

Одним із завдань лабораторії була активізація творчого мислення учасників. Тож молодь обидвох країн багато говорили про креативність в роботі МБІ та виконували практичні завдання – створювали листівки та відео для популяризації Молодіжних Банків. Інша частина програми була присвячена публічним виступам, де молоді люди спочатку обговорювали важливі моменти і особливості підготовки до публічного виступу, потім практикували теоретичний матеріал спочатку в аудиторії перед камерою, а згодом і на справжньому телеканалі.

Значну частину часу в роботі вдалося присвятити обопільному знайомству з культурою обидвох країн. Особливо учасникам сподобався "інтерактивний музей", який вони самі ж і створювали просто в перервах між навчанням. У музеї можна було почути вірші та пісні, побачити народні танці і навіть побувати на традиційному весіллі!

***

Молодіжні банки, або, як їх ще називають, банки молодіжних ініціатив, утворюються з метою формування навичок лідерства серед молоді. Такі програми є надзвичайно популярними серед європейських фондів громад, оскільки ефективно доєднують молодь громади до вирішення загальних проблем шляхом включення в процес розподілу ресурсів. Детальніше про них ви можете почитати на нашому сайті.