fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45
Фонд громади м. Липовець та Липовецька міська рада подали заявку на конкурс грантової програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку України». У своєму проекті вони описали велотуризм, як новий вид бізнесу для регіону. Євросоюз підтвердив фінансування у розмірі 235 тисяч євро і учасники вже підписали контракт. Ще 15 тисяч євро виділить міська рада і 10 тисяч - районна, яка виступає партнером і всіляко підтримуватиме проект.

Частину коштів витратять на реконструкцію міського скверу, перетворивши його на велопарк. Все інше піде на розвиток інфраструктури, закупівлю велосипедів та рекламу.

У Липовці впевнені, що їм є, що показати туристам. Це найдавніший в Європі кратер, так званий Шевченківський шлях.

Також, недалеко від Липовця, у селі Війтівці, розташоване гніздо Достоєвських, парк Потоцького у Ковалівці, палац Мерінга в Старій Прилуці.Веломани зможуть, також їздити до сусідніх районів де відвідають музей просто неба в Курподеренцях Погребищенського району, маєток Грохольських-Можайських і музей авіації у Вороновиці, палац і парк княгині Щербатової в Немирові, Михайлівську Церкву в Дашеві.

Також цікавим дійством стане велопробіг між українським Липовцем та естонським Йихві. Його маршрут проляже через Україну, Польщу,Литву,Латвію та Естонію. Під час пробігу планується відвідування Музею велосипеда в латвійському місті Саулкрасти.

13 вересня 2015 року відбудеться святкове велошоу приурочене до Дня міста. В останні вихідні травня 2016 заплановане яскраве святкування Всеукраїнського велодня.Керівники проекту вважають, що велотуризм у регіоні дасть робочі місця, підтримає бізнес,та збільшить надходження до бюджету.