fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45
Ідея різдвяної акції була проста і водночас геніальна: виїзний продаж книг було влаштовано під час III Форуму з організаційного розвитку, який щорічно проводить ІСАР «Єднання». Учасники Форуму купували книги, які попередньо обрали собі діти з двох шкіл-інтернатів Вінницької області по каталогах видавництва Старого Лева. Відібрані дітлахами книги стали іменними - кожна була підписана іменем дитини, яка про неї мріє. Таким чином, кожен охочий учасник Форуму міг зробити персональний різдвяний подарунок дитині, позбавленій батьківської ласки.

"18 грудня, напередодні дня Святого Миколая, ми, разом із активістами Фонду, повезли усі книги у Серебрійську спеціалізовану школу-інтернат, що в Могилів-Подільському районі, щоб подарувати придбані книги особисто, кожній дитині. Важко передати словами той позитив, що ми отримали від емоцій дітей! Оченята світились, ручки одразу брались гортати яскраві сторінки. Треба зазначити, що книги дуже високої якості, з чудовими ілюстраціями та сюжетами і для такого віддаленого дитячого будинку, як Серебрійський - це справжній скарб", - розповідає Андрій Дручинський, директор БФ "Подільська громада".

Вдячними за такі подарунки були не тільки вихованці, але і весь педагогічний колектив, адже бюджетування вистачає тільки на речі першої необхідності, а книги для дитячого будинку – розкіш. Тому БФ "Подільська громада" має намір продовжувати подібні акції. Вже 22 грудня, до Старо-Прилуцької школи-інтернату поїхала чергова партія подарунків. У кожному класі буде створена бібліотечка із цих книг, щоби усі дітки мали змогу читати. Адже книги дуже різні, яскраві, пізнавальні і цікаві для всіх.

Як знак вдячності, дітки зробили "долонькову" ялинку своїм благодійникам - на кожній долоньці діти написали побажання для того, хто подарував їм книгу.

[gallery link="file" columns="4" orderby="rand"]