fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

#надихайся_тут

Пандемія коронавірусу і пов’язані з нею карантинні заходи в Україні спричинили кризу не тільки в економіці і системі охорони здоров’я, а і в освітній галузі. До дистанційного навчання навесні 2020 року не були готові ані школярі, ані шкільні вчителі, ані інфраструктура. Окрім методик та інструментів дистанційного викладання, навичок та індивідуальної дисципліни, не вистачало технічних приладів і потужного Інтернету для проведення процесу.

Донецький молодіжний дебатний центр2

Зрозуміло, що жодна громадська організація не в змозі вирішити системну проблему. Тому ГО «Донецький молодіжний дебатний центр» (ДМДБ) взялася допомогти одній локальній освітянській спільноті, однак спільноті з величезним потенціалом до розповсюдження знань.

Донецький молодіжний дебатний центр

Йдеться про 26 шкільних викладачів з Донецької і Луганської областей, що входять до Мережі Амбасадорів Миру – сталого об’єднання педагогів-однодумців. Заради того, щоб освітній процес був якісним та безперервним в умовах карантинних обмежень, вже у квітні 2020 року для них розпочався тренінговий он-лайн курс «Як запустити навчання он-лайн. Знайомство з он-лайн інструментами». Підготовлені вчителі кожний в своєму колективі ділились набутими знаннями з колегами, і в результаті до кінця навчального року 200 вчителів і 500 дітей були залучені до якісних он-лайн заходів.

Донецький молодіжний дебатний центр3Донецький молодіжний дебатний центр4

Отримані знання та навички не втрачають актуальності і зараз, бо епідеміологічна ситуація залишається загрозливою, і дистанційне навчання стало нормою для середньої освіти. Завдяки грантовим коштам ДМДЦ передав окремим членам мережі Амбасадори Миру ноутбуки, за допомоги яких вчителі продовжують працювати.

Проєкт був реалізований завдяки сприянню ІСАР Єднання за фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.