fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

#надихайся_тут

Потерпати від психологічного тиску українці стали від самого початку карантину навесні 2020-го року.  Більше того, в деяких прошарках суспільства проблеми, пов’язані із пандемією, додалися до вже існуючих, і погіршили стан. Зокрема, соціальна дистанція, економічна «пауза» і самоізоляція призвели до збільшилась кількість випадків насильства в родинах по відношенню до жінок і дітей. Тому ГО «Жінки майбутнього» з Бердянська (Запорізька область) оперативно розробила та отримала кошти на реалізацію  проєкту соціально-психологічної підтримки жінок та їхніх сімей.

Жінки майбутнього.6

Заради того, щоб згуртувати, об’єднати жінок, що потребують допомоги,  фахівчині організації надали близько 300 індивідуальних консультацій і провели 30 онлайн-зустрічей, на яких вчили жінок спілкуватись, підтримувати одна одну, допомагати, дружити.

Окрім цього, «Жінки майбутнього» працювали разом із поліцією, брали участь у профілактичних рейдах, виїжджали на випадки домашнього насильства. Зі свого боку організація займається підготовкою спеціалістів, які вмітимуть розпізнавати домашнє насильство, швидко зреагують і знатимуть, куди перенаправити жертву.

Жінки майбутнього.7

Ще одна методика, яку застосовують в організації, – «Театр проти насильства». Цікавий факт: перенесення вистави в онлайн-формат на порядок збільшило кількість глядачів. Якщо в «докоронавірусний» період наживо спектакль змогли переглянули близько 500 людей, то у 2020-му, коли захід відбувався онлайн, «Театр проти насильства» відвідали близько 7000 глядачів.

Жінки майбутнього.1

«Сподіваємося, переглянувши цю історію, люди не стануть терпіти і зрозуміють, що насильство не є нормою, – каже керівниця соціально-психологічного напрямку діяльності ГО «Жінки майбутнього» Ганна Тартинських.

Проєкт був реалізований завдяки сприянню ІСАР Єднання за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.