fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

#надихайся_тут

Пандемія COVID-19, що майже одночасно охопила весь світ, змінила сутність багатьох понять і додатково підсилила необхідність надання соціальних послуг  традиційно вразливим групам населення. До них зазвичай відносять людей з інвалідністю, багатодітні сім’ї, дітей, позбавлених батьківської опіки, внутрішньо переміщених осіб… Дотримуючись комплексного підходу та об’єднуючи зусилля багатьох партнерів і донорів, ГО «Фонд розвитку громади» з Краматорська протягом 2020 року впроваджував ідею «Інклюзивні послуги для всіх».

Фонд розвитку громади Краматорськ6

 

В процесі реалізації ідеї, яку виражають слова «всі ми різні, але всі – рівні», організація закупила медичне обладнання в центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Донбас». Окрім спеціальних тренажерів для людей з інвалідністю, з’явилось також гінекологічне крісло, пристосоване для огляду жінок з особливими потребами.

Співробітники організації використовують в своїй діяльності методикам арт-терапії. Зокрема, регулярно проводять тренінги за програмою HEART, сутність якої полягає у зціленні та навчанні через мистецтво. Участь в цих заходах можуть брати дорослі і діти з інвалідністю і без.

З початком карантину в березні 2020 року Фонд розвитку громади перевів частину активності в онлайн, але дуже швидко психологи переконались, що такого спілкування недостатньо, щоб нівелювати страхи і тривожність клієнтів організації. Тому в певних випадках довелось повернутись до традиційних живих видів комунікації і консультування, які відбуваються з урахуванням вимог карантинних часів.

Фонд розвитку громади Краматорськ1

Нещодавно донори підтримали проєкт організації «Своєчасна допомога під час пандемії людям з інвалідністю по слуху та особам похилого віку через запровадження роботи «Гарячої скайп-лінії» та «Гарячої лінії підтримки людей похилого віку». То ж, в команді з’явились нові фахівці, зокрема, кваліфікована перекладачка жестової мови, юрист та соціальний аніматор.

Фонд розвитку громади Краматорськ

Люди з інвалідністю по слуху та особи похилого віку тепер матимуть надійних помічників у вирішенні соціально-побутових та інших проблем, для подолання яких потрібен переклад з/на жестову мову або супровід.

Проєкт був реалізований завдяки сприянню ІСАР Єднання за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.