fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

#надихайся_тут

Коли в березні 2020-го року пандемія Covid-19 спричинила локдаун в Україні, багато хто розгубився. Коронавірус став певним тестом на спроможність вирішувати нагальні питання для багатьох державних систем, і в першу чергу, – системи охорони здоров’я.

Саме навесні 2020-го медична галузь в Україні переживала черговий етап реорганізації, у зв’язку з чим лікарні потерпали від бюджетного недофінансування. Тож важко переоцінити ініціативу і діяльність Фонду громади Херсона «Захист», який вже в кінці березня розпочав нову програму «СтопВірус – Херсон».

Для того, щоб забезпечити обласну інфекційну лікарню, яка першою прийняла ковідних хворих, медичними апаратами, а її персонал – засобами індивідуального захисту, були потрібні гроші. Першою донорською структурою, яка надала 64 530 гривень в рамках програми «Рятуймо життя земляків!», став ІСАР «Єднання». Вже у квітні 2020 грантові кошти перетворилися на 800 разових захисних масок та два монітора пацієнта Heaco G3D. Своєчасна підтримка авторитетного донора стимулювала до благодійності місцеве населення і бізнес, за кошти яких «СтопВірус –Херсон» згодом придбав і передав лікарні ще три монітори пацієнта Heaco G3D, 50 захисних комбінезонів, 300 захисних халатів, 200 респіраторів, апарати інфузомат  та концентратор кисню.

СтопВірус 2

Таким чином цей проєкт мотивував населення брати участь у захисті лікарів. Загальна сума фандейзингу склала 228 711 грн. Згодом діяльність «СтопВірус – Херсон» оцінили міжнародні донори, від яких фонд отримав понад мільйон гривень. На ці гроші українські підприємства пошили захисні костюми та маски, які отримали сім лікарень Херсонщини.


СтопВірус 1
Фонд громади Херсона «Захист» має 18-річну успішну історію локального фандрейзингу. За цей час організація напрацювала дев’ятнадцять інструментів роботи з громадою. Наразі спецфонд організації «СтопВірус – Херсон» входить у всеукраїнський каталог ініціатив, які допомагають боротися з коронавірусом; нанесений на

- національну карту благодійних ініціатив у відповідь на Covid-19;

- карту України «Фонди, які допомагають у боротьбі з Covid-19»;

- карту YouControlVirus.

Школа фондів громад