fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ХІІ Форум громадських організацій країн, що належать до регіону Балтійського моря відбувся 2-3 червня. Другий рік поспіль гостей Форуму гостинно приймало містечко Турку, що у Фінляндії. Цьогоріч учасниками Форуму стали понад 220 представників громадських організацій не тільки тих з країн, що мають безпосередній вихід до Балтійського моря, але і з України. Так, виконавчий директор ІСАР "Єднання" Володимир Шейгус став гостем Форуму на спеціальне запрошення його організаторів.

"Протягом усього часу проведення Форуму Україна незмінно перебувала в центрі уваги його доповідачів, гостей, учасників. І це, звісно, можна пояснити тими надзвичайними подіями, що відбуваються сьогодні в середині та довкола нашої країни. Однак, на мою думку, це стало також свідченням того факту, що країни Центральної та Східної Європи починають усвідомлювати: Україна є запорукою та ключовим елементом стабільності у всьому регіоні. А отже, принципи співпраці з Україною необхідно змінювати,  опираючись на якомога ширшу зацікавленість усіх сторін в розбудові сталого громадянського суспільства в Україні", - зазначив Володимир Шейгус, розповідаючи про свої враження від Форуму.

Традиційно Форум включає до розгляду питання збереження довкілля басейну Балтійського моря, розбудови громадянського суспільства, розвитку громад, дотримання прав людини. Нині до розкладу подій на Форумі вперше було включено панельну дискусію "Регіональна співпраця Європейського Союзу та Російської Федерації", учасники якої погодилися, що до такої співпраці необхідно залучати й Україну. Johannes Hahn, комісар ЄС, у своєму відеозверненні до учасників Форуму також наголосив про важливість підтримки громадських ініціатив в Україні.

"У Форумі взяли участь багато представників громадських організацій Російської Федерації, які у своїх виступах наполягали на поновленні діалогу та співпраці з українськими партнерами. Головний висновок Форуму, оприлюднений у заключній заяві, суголосний загальному настрою: уряди країн басейну Балтійського моря мусять підтримувати зв'язки та партнерства на усіх рівнях, починаючи з персонального і закінчуючи наднаціональними консорціумами. Ми є громадяни країн-сусідів, тож маємо дбати про стабільність і розвиток шляхом діалогу та міжнародної співпраці", - підкреслив Володимир.

[gallery link="file" orderby="rand"]