fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ІСАР Єднання оголошує старт 6 нових грантових конкурсів, які проводяться за фінансування Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Нижче наведені відповіді на найпоширеніші запитання щодо цих конкурсів:

Скільки проєктних заявок можна подати на конкурс? Скільки буде підтримано? 

Організація може подати будь-яку кількість заявок на конкурси оголошені ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за одним чи різними напрямами. Проте підтримана може бути лише одна заявка, що набере найбільше балів при розгляді Конкурсною комісією. 

Чи може організація подавати заявку, якщо вона вже отримувала фінансування від ПРООН? Чи отримує зараз? 

Організації, що наразі мають пряму грантову угоду з компонентом «Громадська безпека і соціальна згуртованість» Програми ООН із відновлення і розбудови миру (що адмініструється ПРООН) або угоду із ІСАР Єднання за підтримки Програми ООН із відновлення і розбудови миру, можуть брати участь у цьому конкурсі, якщо проєкти за угодами будуть реалізовані не пізніше 31 липня 2020 року. Проте їх заявки будуть підтримані за умови, якщо не буде отримано достатню кількість заявок від інших організацій. Якщо організація отримувала підтримку раніше (грантова угода вже завершилася) – вона може подавати заявку, проте перевага надаватиметься менш досвідченим організаціям. 

Пріоритет надаватиметься організаціям без досвіду – які організації можна вважати такими, що не мають досвіду? 

Організації, які не реалізовували грантові проєкти раніше, або реалізували 1 грантовий проєкт.

 Чи може проєкт тривати менше, ніж максимальний термін? Наприклад, не 6, а 3 місяці? Коли в такому випадку він має початися?  

6 місяців (4 місяці за конкурсом «Підтримка ініціатив місцевих ініціативних груп та НУО із цільових громад у Донецькій та Луганській областях») – максимальний запропонований термін впровадження проєктів. Проєкти можуть тривати і менше. Головне, аби вони розпочиналися не раніше 15 червня 2020 року та завершилися не пізніше 15 листопада 2020 року 

Чи обов’язковим є співфінансування за проєктом? 

Співфінансування не є обов’язковим, проте воно дає заявці додатковий бал при оцінці. Співфінансування має бути підтверджено листом від партнерської організації/установи, в якому буде зазначена сума співфінансування чи перелік робіт/товарів.  

Чи може співфінансування бути немонетарним? 

Так 

Що таке проєкт з інфраструктурною складовою? 

Інфраструктурним є проєкт, орієнтований на створення нової/ремонт чи покращення уже існуючої інфраструктури громади (будівлі, дитячі або спортивні майданчики, зупинки громадського транспорту, велосипедні доріжки тощо). 

Як дізнатися, чи входить місто до складу цільових громад? Якщо громада ще несформована?  

Проєкти мають реалізовуватися на території цільових громад кожного з конкурсів (навіть якщо громади заплановані, але ще не сформовані остаточно). З проєктами територіальних громад (та вже сформованими громадами) ви можете ознайомитися тут: https://atu.gki.com.ua/ua/planned-communites 

Чи може подати заявку організація, яка зареєстрована в інших областях, але свою діяльність проводить на території цільових громад? 

Кожен з конкурсів має свої вимоги до учасників, з якими важливо ознайомитися у Запрошеннях до участі. Організації, які подаються на конкурси, мають бути офіційно зареєстровані на території цільових областей конкурсу. У конкурсі «Зміцнення громадської безпеки у цільових громадах Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Житомирської областей» - на території цільових громад цих областей. Якщо організація зареєстрована на іншій території – її заявка не буде прийнята до розгляду. 

Чи можливо закупляти медичне обладнання в межах конкурсу, облаштовувати медичні кабінети?  

Медична складова не є пріоритетною для цих грантових конкурсів. Це може бути складовою проєкту, якщо організація обґрунтує, як це відповідає тематиці та пріоритетам, досягненню мети конкурсу. Такі випадки розглядаються та погоджуються індивідуально.   

Чи може фонд оплати праці перевищувати 25% бюджету проєкту (15% для конкурсу «Підтримка ініціатив місцевих ініціативних груп та НУО із цільових громад у Донецькій та Луганській областях»), якщо в проєкт залучені тренери, надавачі психологічної допомоги? 

Розмір фонду оплати праці має відповідати логіці проєкту. У більшості проєктів цей фонд складатиме менше 25%. Якщо у проєкт залучено багато спеціалістів – фонд може дорівнювати 25%. Якщо це проекти, де основною витратою є залучення тренерів (стаття тренінги), експертів – сумарна оплата їх послуг може перевищувати 25% бюджету. В таких випадках потрібно обґрунтовувати залучення цих спеціалістів, подавати їх резюме, програми запланованих тренінгів  чи заходів. Такі випадки розглядаються та погоджуються індивідуально.   

Що може бути включено в адміністративні витрати у бюджеті? 

Адміністративні витрати – це банківські витрати, витрати на зв’язок (інтернет, телефон – якщо вони зареєстровані на організацію). 

Як враховувати можливість продовження карантину при розробці проєктів? 

Дизайнуючи та подаючи проєкт, організації мають передбачити ризик продовження карантинних заходів та обмежень. Обґрунтувати, як проєкт (особливо, якщо він складається з офлайн заходів) буде втілено за таких умов.  

Як подати заявку?  

Заявка подається онлайн на сайті http://ednannia.ua/ Для подачі заявок необхідно зареєструвати свою організацію на сайті, дочекатися її модерації. Після активації аккаунту організація може переходити до заповнення заявки.  

Де можна побачити шаблон заявки до заповнення її на сайті? 

В Запрошеннях до участі за кожним з конкурсів представлені шаблони заявок.  

Де можна отримати консультацію щодо участі у конкурсі? 

Звернутися до ІСАР Єднання щодо уточнення умов конкурсу, процедури подання проєктної пропозиці можна, надіславши питання на адресу електронної пошти grant@ednannia.ua або за телефоном 0442010160 (офіс ІСАР Єднання) або написавши в чат-бот https://t.me/GrantsHotlineBot