fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ЗАВАНТАЖИТИ ПРЕС-РЕЛІЗ

Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” в співпраці з міськими радами м. Маріуполя та м. Дружківка та в партнерстві з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень та Social Boost оголошують про початок проєкту “Сильне партнерство для сталого бюджету участі”. 

Метою проєкту є посилення потенціалу міських рад та громадських організацій залучати громадськість до формування громадських бюджетів в цілому, та цільових програм зокрема. Щоб досягти цієї мети, ми працюватимемо у тісній співпраці з міськими радами Маріуполя та Дружківки та місцевими громадськими/благодійними організаціями. 

Робота вестиметься у трьох напрямках:

  1. залучення та навчання громадськості та представників міських рад щодо участі громадськості в творенні громадських бюджетів та фасилітації онлайн та оффлайн дискусій;
  2. вивчення існуючої законодавчої та нормативної бази для створення та реалізації громадських бюджетів та цільових програм;
  3. використання IT-компонентів міськими радами в управлінні громадськими бюджетами.

Проєкт триватиме 6 місяців. Протягом цього часу ми плануємо розробити цифрові стратегії Маріуполя та Дружківки, а також провести форум “Вплив громадян на розвиток міст” у кожному місті. 

Запрошуємо неприбуткові організації Маріуполя та Дружківки долучитися до проєкту та отримати знання та навички, необхідні для залучення громадян до  створення громадських бюджетів та цільових програм в їхніх містах. Слідкуйте за новинами на нашому сайі та у Facebook.

***

Реалізація проєкту «Сильне партнерство для сталого бюджету участі» стала можливою
завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку
за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»