fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

У п'ятницю, 7 травня, перша леді Олена Зеленська провела зустріч з представниками громадянського суспільства, які брали участь у підготовці Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору України.

У онлайн-заході взяли участь понад 60 учасників. Зустріч відбувалася у форматі відкритого діалогу та обміну думками. 

 045A2856

14 квітня Кабінет міністрів України своїм розпорядженням затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка розроблялася у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання відповідного указу Президента України за координації Мінрегіону. В онлайн громадських обговореннях проєкту Стратегії взяли участь близько 500 представників громадських, благодійних, міжнародних організацій, органів державної влади, а також експерти та фахівці аналітичних центрів і організацій громадянського суспільства. Цю роботу, разом з узагальненням пропозицій громадськості та аналітичною підтримкою процесу розробки стратегії, очолив консорціум організацій у складі ІСАР Єднання, "Центру Економічного Відновлення" та ГО "Безбар'єрність".

045A2540

Зустріч з Першою леді Оленою Зеленською була присвячена обговоренню наступних кроків для реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні - розробки Плану дій. Учасники зустрічі відзначили важливість співпраці між владою, громадським сектором та бізнесом для реалізації Національної стратегії. За приклад потрібно взяти процес розробки самої стратегії, до якого активно залучалися представники усіх секторів. Під час обговорення також запропонували механізми залучення бізнесу до створення безбар’єрного середовища. Спільнота наголосила на важливості моніторингу процесу імплементації Стратегії.  

1 12221 photo