fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

2021 рік став знаковим для молодіжної політики. Протягом року було оновлено законодавство, зокрема у квітні було прийнято Закон України «Про основні засади молодіжної політики». Закон передбачає створення бюджетної установи «Український молодіжний фонд» (УМФ). З метою формування належної нормативно-правової бази для забезпечення діяльності УМФ, Міністерство молоді та спорту у партнерстві з ІСАР Єднання та іншими партнерськими організаціями ініціюють регіональні обговорення проєкту відповідного Положення. 

Український молодіжний фонд в глобальному сенсі – інвестор, експерт, помічник держави в питаннях впровадження інноваційних підходів у реалізацію державної молодіжної політики задля того, щоб молоді люди мали більше можливостей для розвитку свого потенціалу в Україні. Фактично – це установа, яка забезпечить формування належного експертного середовища, удосконалення процедур фінансування молодіжних проектів та підвищення спроможності інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю. З проєктом "Положення про Український молодіжний фонд" можна буде ознайомитися на сайті Мінмолодьспорту.

Протягом жовтня планується низька обговорень за участі представників структурних підрозділів з питань молоді та спорту обласних, Київської міської держадміністрацій, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства та установ, закладів, які працюють з молоддю, молодіжних центрів, фахівців молодіжної сфери, молодіжних працівників, органів учнівського та студентського самоврядування, молодіжних осередків політичних партій, міжнародних організацій, бізнесу, активної молоді, інших зацікавлених.

Графік обговорень:

  • І обговорення: 5 жовтня, 14.00-16.00 Участь у обговоренні можуть взяти представники Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської, Волинської областей та м. Київ.
  • ІІ обговорення: 7 жовтня, 11.00-13.00 Участь у обговоренні можуть взяти представники Рівненської, Вінницької, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Житомирської областей.
  • ІІІ обговорення: 21 жовтня, 11.00-13.00 Участь у обговоренні можуть взяти представники Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Запорізької областей, АР Крим, м. Севастополь.
  • IV обговорення: 22 жовтня, 11.00-13.00 Участь у обговоренні можуть взяти представники Київської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської областей.

Для участі у обговоренні просимо усіх охочих заповнити гугл-формуОбговорення проходитимуть онлайн на платформі ZOOM. Посилання буде надіслано зареєстрованим учасникам напередодні обговорення на електронну пошту, вказану при реєстрації.