fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

11 грудня 2012 року в м. Києві відбудеться чергова, четверта за ліком, зустріч Спільноти Практиків.

Ініціатива по створенню Спільноти практиків з питань організаційного розвитку ОГС в Україні (Capacity Development Community of Practice) передбачає формування мережі практиків, які зацікавлені у покращенні ринку послуг у сфері організаційного розвитку ОГС. Така мережа, в свою чергу, є неформальною платформою для збору, розповсюдження та обміну інформацією, ідеями та найкращими практиками у сфері розвитку спроможностей для подальшого впровадження у програми, політики та стратегії організації.

Ідея створення подібної мережі належить головному офісу Пакту у Вашингтоні. Сьогодні такі зустрічі користуються великою популярністю серед різних стейкхолдерів, зацікавлених у темі організаційного розвитку. Представники UNITER та ІСАР «Єднання» мали чудову нагоду вивчати досвід роботи такої спільноти у Вашингтоні. Побачене стало джерелом натхнення для започаткування подібної ініціативи в Україні у межах програми «Об’єднуємось заради реформ» (UNITER), що виконується міжнародною організацією Пакт за фінансової підтримки USAID.

Уже відбулося три зустрічі Спільноти практиків, у яких взяли участь представники сервіс-провайдерів, донорських та інших організацій, що працюють над покращенням рівня організаційного розвитку українських ОГС. У ході цих зустрічей було презентовано формат роботи Спільноти Практиків; обговорено ключові виклики у сфері розвитку спроможностей ОГС та коло потенційно зацікавлених у подальшій спільній діяльності в напрямку становлення цивілізованого ринку послуг з організаційного розвитку ОГС; презентовано новий тип ваучерів з організаційного розвитку «Для участі в навчальних заходах». Окрема зустріч була присвячена обговоренню плану заходів І Форуму з організаційного розвитку та напрацюванню практичних рекомендацій щодо його проведення.

Під час наступної, четвертої, зустрічі заплановано підвести підсумки І Форуму з організаційного розвитку, який відбувся 19-20 листопада у м. Києві, обговорити формат продовження роботи Форуму в он-лайн режимі, а також спланувати подальшу роботу Спільноти Практиків.