fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Керівники 5 українських фондів громад повернулися із стажування у Європейських фондах громад. Наше стажування відбулося дуже-дуже успішно. Ми відвідали 7 фондів громад Польщі, Чехії та Словаччини та Центр філантропії у Братиславі:

Ми відвідали Community Fund of ?nie?nik Massif у Польщі.

http://www.ffl.org.pl/en/czlonkowie/czlonkowie/18

Емоційна та цікава презентація роботи фонду, знайомство з історією становлення та програмами, з роботою «Світлиці» фонду громади стали потужним початком стажування і містили дуже корисну для нас інформацію.

Наступним пунктом призначення стала Чехія. Відомий фонд громади в Усті над Лабем, який очолює Tomas Krejci .

 http://komunitninadace.cz/o-nas/

Було надзвичайно багато нової інформації, досвіду, і спілкування, яке показало, як крок за кроком фонд громади створювався, зміцнювався, здобував авторитет в громаді.

Успішний приклад соціального підприємництва фонду громади – соціальний магазин ми побачили у фонді громади міста Брно.

І далі ми вирушили до чудово регіону Чехії – південної Моравії, де відвідали фонд громади селища Нова Вість.

http://www.jmkn.cz/o-nas/

Нам було показано, як ентузіазм і бажання допомогли людям сільської місцевості небагатого регіону створити сильний і життєздатний фонд громади, про який знають не тільки у всій Чехії, але й за кордоном.

І з Чехії ми направилися до Братислави! Тут найперше ми відвідали Центр філантропії.

http://www.cpf.sk/en/

Ця зустріч стала хорошим майданчиком з обговорення філантропії: можливості, перспективи, труднощі і виклики сьогодні. І ми вдячні працівникам центру, які знайшли час, щоб поділитися своїм безцінним досвідом.

Наступною була зустріч із Фондом громади Братислави.

http://www.knb.sk/hlavna-stranka.html?page_id=193

Керівник фонду пані Мартіна розповіла про найяскравіші успіхи фонду, про акції, які допомагають не лише згуртовувати громаду, доносити інформацію про фонд, але й збирати кошти на добрі і важливі справи.

Фонд громади міста Нітра в Словаччині поділився своїм досвідом.

 http://www.nkn.sk/pages/en/about-us.phpї

І атмосфера зустрічі, і матеріали, надані фондом, і спілкування з членами правління фонду – все було щирим, потрібним і для нас і для господарів зустрічі.

Завершили ми наш навчальний тур в організації, з якої починалося становлення фондів громад у Східній Європі – в Банській Бистриці.

http://www.knzm.sk/

У фонді сьогодні працює двоє людей і їм вдається розвивати організацію, а не тільки підтримувати попередні успішні програми, а також  здійснювати нові починання.

Взагалі керівники українських фондів громад, які взяли участь у стажуванні, привезли в свої організації багато ідей, досвіду та позитивних вражень. Вони побачили, як працюють фонди громад, як організована їх адміністративна діяльність, які успішні програми реалізовані. І це дуже надихнуло наші фонди громади до нових кроків у роботі!

Усі учасники стажування готують презентації з побаченого в Європі і поділяться детально питаннями, які вивчали: Управління. Врядування та менеджмент у ФГ. Звіт про роботу. Проблеми та планування: Визначення місцевих проблем. Стратегічне  та інше планування у ФГ. Робота з волонтерами. Гроші: Фандрейзинг. Робота з донорами. Ендавмент. Гранти: Надання грантів на вирішення місцевих проблем. PR у Фонді громади . Поширення інформації про ФГ. Планування, підготовка та проведення акцій. Пропаганда ФГ. Маркетинг ФГ.

[nggallery id=5]