fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Шановні колеги, дорогі друзі,

ми щиро вдячні усім, хто долучився та взяв участь у роботі ІІ Форуму з організаційного розвитку! Ваш ентузіазм і непересічна зацікавленість ще раз засвідчили, наскільки актуальною та важливою є проблема організаційної спроможності українських ОГС!

Назагал у роботі Форуму взяли участь понад 650 учасників з громадських, бізнесових, державних, освітніх та інших організацій та установ. Така велика кількість учасників є тим більш вражаючою, що компенсація проїзду організаторами Форуму не проводилась.

Вітальні слова учасникам сказали спеціально запрошені гості: К.Сомвонгсірі, Директор відділу сприяння розвитку демократії та врядування Агентства США з міжнародного розвитку; М.Ставнійчук, Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України; Р.Рігер, Директор Представництва ПРООН в Україні; Хосе Р.Л. Лора, Перший Радник та Керівник відділу «Економічної співпраці, соціального та регіонального розвитку» Представництво Європейського Союзу в Україні; К.Даніельссон, Радник, Керівник відділу сприяння реформам посольства Швеції в Україні.

Одразу після відкриття Форуму розпочалася подіумна дискусія «Українські організації громадянського суспільства сьогодні та завтра: як нам стати дійсно впливовими?», участь у якій взяли М.Ставнійчук, голова Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України; Є.Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження»; В. Бронюк, митець, громадський діяч, лідер гурту «ТіК»; Р.Ковач, директор міжнародної організації Pact в Україні.

У межах Форуму відбулося 26 майстер-класів, інформаційних сесій та case-study різної тематичної спрямованості, а ще понад 29 тем були висвітлені в ході «Українського кафе». Смислове наповнення Форуму створювали більше 80 тренерів та спікерів, в той час як 30 волонтерів та модераторів допомагали у проведенні заходу організаційно. Довідник з іменами та короткими біографіями усіх спікерів Форуму доступний для завантаження за посиланням. 

Окремими подіями в межах Форуму стали «Науково-дослідна лабораторія організаційного розвитку», презентації та майстер-класи організацій, які надають послуги в сфері покращення оргспроможності, а також «успішні історії» у сфері організаційного розвитку, презентовані у форматі ПечаКуча. Усі охочі також мали змогу розповісти про свої ідеї безпосередньо представникам донорських структур шляхом участі в «Біржі ідей». КІНОгалявина Форуму в безупинному режимі пропонувала перегляд короткометражних фільмів з тематикою різних аспектів організаційного розвитку та майстер-класи бюджетної зйомки відеороликів від професійних режисерів та операторів.

На урочистому закритті Форуму були висловлені подяки тим організаціям, за чиєї підтримки Форум став можливим: проекту “Об’єднуємось заради реформ” (UNITER), який виконується міжнародною організацією Пакт Інк. за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID); проекту USAID “RESPOND”, що виконується міжнародною організацією Пакт Інк. у партнерстві з міжнародною організацією FHI 360; Уряду Швеції; Програмі розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) та Міністерству закордонних справ Данії; програмі “Школа фондів громад”, яка виконується за фінансової підтримки фонду ім. Ч.С. Мотта; Міжнародному фонду “Відродження”, ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» та інформаційним партнерам - Ресурсному центрові ГУРТ та Українському форумові благодійників.

Фотозвіт Першого дня Форуму доступний за посиланнями тут і тут. 

У межах Другого дня Форуму відбулась Щорічна конференція фондів громад, ряд тематичних заходів проекту RESPOND, а також зустріч стейкхолдерів механізму CD Marketplace: «Уроки та перспективи системи Маркетплейс в Україні та поза нею».

Фотомиттєвості Другого дня Форуму доустпні для перегляду тут. 

Ще раз уклінно дякуємо за Вашу участь у роботі Форуму та запрошуємо поділитися своїми враженнями, заповнивши он-лайн анкету. Наперед вдячні! Це забере всього декілька хвилин Вашого часу. Ваша думка варта того, щоб її почули – адже саме від Ваших відгуків та побажань залежить, яким стане наступний Форум!

Ми просимо вас бути активними учасниками творення нового «порядку денного» у сфері підвищення організаційного розвитку та дієвими практиками, які постійно працюють над покращенням спроможності своїх організацій.

Ми закликаємо невтомно втілювати здобуті навички та робити свої організації успішнішими та ефективнішими.

Ми будемо раді працювати над покращенням організаційного розвитку громадських та благодійних організацій України разом з вами!

 

II Форум з Організаційного розвитку проводиться Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проекту “UNITER” (Об’єднуємось заради реформ), що виконується міжнародною організацією Пакт Інк., і проекту USAID “RESPOND”, що виконується міжнародною організацією Пакт Інк. у партнерстві з міжнародною організацією FHI 360; та завдяки фінансовій підтримці Уряду Швеції; Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії; програми “Школа фондів громад”, за фінансової підтримки фонду ім. Ч.С. Мотта; Міжнародного фонду “Відродження” та ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ». Інформаційні партнери - Ресурсний центр ГУРТ та Український форум благодійників.