fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З лютого 2022 року відносини України з ЄС стрімко змінилися – країна подала заявку на членство в ЄС і в червні 2022 року отримала статус кандидата за умови виконання семи вимог. Процес вступу передбачає відповідність Копенгагенським критеріям, а переговори передбачають імплементацію у законодавство країни кандидата всіх актів ЄС. Законодавство ЄС охоплює тисячі законодавчих актів, які поділено на 35 розділів. Вирішальну роль у переговорах за новою методологією відіграє кластер «Фундаментальні питання», а відкриття та закриття інших кластерів пов’язано з прогресом в цьому кластері. Вкрай важлива також політична взаємодія з державами-членами ЄС, адже будь-яка з них може потенційно зупинити переговорний процес на будь-якому етапі.

Основною метою цього дослідження є проведення комплексного дослідження наявних ініціатив і проєктів, пов’язаних з євроінтеграцією України у 2022–2023 роках, і визначення пріоритетів та потреб ключових зацікавлених сторін, залучених до процесу євроінтеграції. Для дослідження наявних євроінтеграційних проєктів ми провели 36 інтерв’ю з представниками органів державної влади, українських громадських організацій, консалтингових фірм і бізнес-асоціацій, донорських організацій та ЗМІ. Для створення відповідної бази даних ми зібрали інформацію про поточні євроінтеграційні проєкти з відкритих джерел та інтерв’ю з представниками різних організацій (державних органів, НУО, ЗМІ, бізнес-асоціацій тощо). На основі зібраної інформації зробили деякі висновки щодо подальшого розвитку євроінтеграційних проєктів.

На основі проведеного дослідження також підготовлено рекомендації для донорських організацій щодо покращення підтримки євроінтеграційних проєктів.

ОЗНАЙОМИТИСЯ З ДОСЛІДЖЕННЯМ - УКРАЇНСЬКА ВЕРСІЯ

ОЗНАЙОМИТИСЯ З ДОСЛІДЖЕННЯМ - АНГЛОМОВНА ВЕРСІЯ (ENGLISH)

Т
РАНСЛЯЦІЯ - https://fb.me/e/1zFCbDRHt

Дослідження було ініційовано ІСАР Єднання та проведено Українським центром європейської політики. Воно стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства в Україні, яку здійснює ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права. Відповідальність за зміст несе винятково ІСАР Єднання, зміст не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів Америки