fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

У п’ятницю,11 липня відбулася зустріч-консультація “Європейська дорожня карта залучення громадянського суспільства в Україні”, у межах якої також пройшла презентація результатів дослідження “Участь громадянського суспільства в державній політиці”. Зустріч проводилась в рамках проекту “Громадянське суспільство. Діалог заради прогресу”, який реалізується Консорціумом організацій громадянського суспільства на чолі з Фондом Конрада Аденауера. В Україні проект виконується ІСАР «Єднання».

До участі в зустрічі було запрошено представників понад 50 провідних громадських та благодійних організацій України. Вітальні слова на адресу учасників прозвучали від Коломб Де Мерсей (Представництво ЄС) та Штефана Малєріуса, керівника проекту «Громадянське суспільство. Діалог заради прогресу». Станіслав Топольницький (Представництво ЄС) коротко ознайомив присутніх із принципами формування «Європейської дорожньої карти залучення громадянського суспільства в Україні».

Роман Кобець (незалежний експерт) та Оксана Руда (ІСАР «Єднання») провели презентацію результатів дослідження «Участь громадянського суспільства в державній політиці», яке проводилося проектом «Громадянське суспільство. Діалог заради прогресу» на замовлення Представництва ЄС в Україні.

"Досить вчитися, пора діяти" - мої слова тримісячної давнини, але сьогодні я готова від них відмовитися... Постмайданні ініціативи потребують якісного та професійного навчання - що робити, як робити і для кого робити", - такими словами розпочала дискусію “Створення сприятливих умов для громадянського суспільства в Україні після Майдану: перспективи, проблеми та виклики” її модераторка Ганна Гулевська-Черниш (Український Форум Благодійників). Учасники заходу жваво долучилися до дискусії, висловлюючи свої погляди та бачення тих шляхів, якими має розвиватися громадянське суспільство в Україні після Майдану 2013-2014. "Реформи - не є синонім покращення. Інколи не слід реформувати старе і зовсім здеградоване, а варто зайнятися дизайном нового та ефективного. Це стосується правоохоронних органів, це стосується системи охорони здоров'я, і, на жаль, це ж стосується багатьох ОГС", - Роман Зінченко (Greencubator).

Пообідній час зустрічі був присвячений роботі в групах «Громадянське суспільство: можливості та ролі, сприятливе середовище», «Судова система/Верховенство права», «Енергетика/Навколишнє середовище», «Економічний розвиток». Модератори груп – Олексій Орловський (МФ «Відродження»), Євген Захаров (Харківська правозахисна група), Олена Кравченко («Екологія-Право-Людина») та Наталія Баландіна (CIPE Україна) відповідно –презентували напрацювання кожної групи для загалу учасників зустрічі.

На завершення зустрічі Коломб де Мерсей (Представництво ЄС) тепло подякувала усім присутнім за участь і результативну роботу та висловила сподівання, що висловлені у ході зустрічі ідеї та побажання вдасться врахувати на рівні пріоритетів у «Європейській дорожній карті залучення громадянського суспільства в Україні».