fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Команда ІСАР Єднання підготувала освітній курс для порталу Дія 4

Як створити і розвинути організацію, яка ефективно та успішно працюватиме роками? Команда ІСАР Єднання в межах проєкту USAID «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» розробила освітній курс «Як побудувати дієву громадську організацію», що стане в нагоді як новоствореним, так і досвідченим організаціям громадянського суспільства.

 Повномасштабне вторгнення рф спровокувало неабиякий сплеск громадського активізму. Нові волонтерські ініціативи утворювались щогодини і працювали ледь не цілодобово, щоб забезпечити термінові потреби цивільного населення та ЗСУ. З часом логістичні ланцюжки частково відновилися, а донори почали потребувати звітів. Перед волонтерами постало питання інституалізації та налагодження довготривалої стратегічної роботи.

 За перші 4 місяці від 24 лютого 22 року в Україні було зареєстровано 4 365 організацій громадянського суспільства. Але офіційна реєстрація — тільки перший крок на шляху до ефективного менеджменту. Щоб допомогти цим ініціативам краще розуміти принципи своєї роботи та зміцнювати їхню ефективність, ІСАР Єднання створив курс «Як побудувати дієву громадську організацію» на платформі Дія.Освіта.

 Під час проходження курсу учасники дізнаються про те, як:

— офіційно зареєструвати організацію

— провести стратегічне планування

— побудувати операційні процеси 

— працювати з донорами

— налагодити ефективні комунікації тощо

 Ведуча освітнього курсу — експертка з оргрозвитку громадських ініціатив, заступниця виконавчого директора ІСАР Єднання Наталія Климова. Вона ознайомить учасників з різними аспектами провадження громадської діяльності разом з іншими експертами громадського сектору, такими як:

—  співзасновник та голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков,

— телеведуча, засновниця фундації «Варто жити» та проєкту «Я, Ніна» Яніна Соколова,

— експерт з довготермінових стратегій Євген Глібовицький,

— співзасновниця та голова правління БФ «Сміливі відновлювати» Альона Крицук,

— заступниця виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження» Інна Підлуська,

— засновник та член Наглядової Ради платформи «Тепле місто» Юрій Філюк,

— комунікаційна менеджерка Міністерства цифрової трансформації Килина Бішер,

— виконавчий директор ІСАР Єднання Володимир Шейгус.

 Вісім серій освітнього курсу дадуть активістам базові знання й навички для ефективної громадської діяльності. Після успішного проходження фінального тестування учасники отримують сертифікат, який свідчитиме про їхні компетенції в області організаційного розвитку.

 Переглянути курс можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/how-to-build-an-efficient-civil-society-organization

 Освітній серіал створено ІСАР Єднання для платформи Дія.Освіта Міністерства цифрової трансформації України в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання в консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст курсу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.