fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

3 листопада за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» відбулась зустріч робочої групи щодо ввезення та обліку гуманітарної допомоги, яку створило Міністерство соціальної політики України.

IMG 9089

Понад 170 учасників з числа волонтерських ініціатив та громадських організацій в гібридному форматі (онлайн та наживо) напрацьовували пропозиції до нової системи ввезення та обліку гуманітарної допомоги.

Ми прагнемо, щоб голос громадянського суспільства був почутим, та державні нововведення відповідали запиту ОГС та враховували потреби та специфіку діяльності громадського сектору в Україні.

За результатами зустрічі було напрацьовано пропозиції щодо удосконалення системи та передано на розгляд і врахування Міністерству соціальної політики.

Нагадуємо, що Міністерство соціальної політики вже розпочало тестування автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. Всі бажаючі організації можуть долучитись.

 

Як долучитись до тестування?

  1. Зайдіть на портал https://human-help.ioc.gov.ua/login-page.
  2. Увійдіть в кабінет за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) – він є у кожної юридичної особи, що має принаймні банківський рахунок
  3. Якщо організація раніше не мала статус отримувача гуманітарної допомоги, то їй варто після входу в систему провести реєстрацію – фактично підтвердити в системі, що всі її дані правильні та отримати номер в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги
  4. Спробуйте сформувати дані про вантаж
  5. Після цього складіть митну декларацію
  6. Протестуйте формування інвентаризаційного опису (для бюджетних установ це буде обов’язкова форма, для інших отримувачів – у разі неспівпадіння у заявленій та фактично отриманій допомозі)
  7. Заповніть звіт

Детальну інструкцію, як користуватись системою, можна знайти за посиланням: https://www.msp.gov.ua/files/01-0111.pdf

У випадку запитань щодо долучення до процесу тестування, звертайтесь за номером телефону: (044) 494-19-10

Залишити зворотній зв’язок про користування системою можна за електронною поштою: callcenter@ioc.gov.ua

Детальніше на сайті: https://www.msp.gov.ua/news/23156.html

Крім того за наступним посиланням можна приєднатись до групи технічної підтримки в телеграмі, де можна задати питання щодо системи та озвучити проблемні питання: https://t.me/+DMro2EEWOGplOTZi.

Захід відбувся за підтримки ІСАР Єднання  в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.