fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

5 грудня 2023 відбувся 12 Форум розвитку громадянського суспільства "Що дасть нам силу", який наживо об’єднав близько 2500 учасників – громадських активістів.

Форум розвитку громадянського суспільства – найбільша національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом для зміцнення благодійних та громадських організацій України. Форум - це завжди місце зустрічі активних і небайдужих людей; це атмосфера, де зароджуються нові ідеї та формуються тренди на наступний рік.

Цьогоріч тему Форуму ми присвятили пошуку сенсів та сил боротися далі, бігти цей довгий марафон війни. На заголовок ми винесли назву притчі Лесі Українки та запросили учасників разом подумати, а що дає нам силу? Силу далі боротися, не впадати у відчай та зневіру, не опускати рук. Що нас єднає, дає сили бути людяними і продовжувати служити нашій країні, нашим людям - рухати реформи та розкопувати завали після ракетних атак, адвокатувати європейську інтеграцію і надавати гуманітарну допомогу, домовлятися про літаки та підтримувати переселенців.

Форум в цифрах:

  • 2360 учасників/ць Форуму наживо
  • 4700 онлайн переглядів трансляції
  • 100 спікерів/ок
  • 16 синхронних локацій
  • 7 панельних та інтерактивних дискусій
  • 21 освітня майстерня та дискусійна секція
  • 17 донорських презентацій
  • 30 солодких побачень у Цукерні
  • 6 партнерських виставок
  • 1 читацький клуб

Ознайомитися із програмою та переглянути записи дискусій з головних сцен можна за посиланням  https://forum.ednannia.ua/program/

Переглянути та завантажити ФОТО з події

"Завданням Уряду є сприяння діяльності інститутів громадянського суспільства. Саме на це спрямована Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затверджена Президентом України, та урядовий план заходів з її реалізації. Спільно з громадським сектором органи виконавчої влади мають забезпечити досягнення пріоритетів у розвитку громадської участі в Україні, створенні умов для більшої спроможності інститутів громадянського суспільства та їх участі в соціально-економічному житті, а також розвитку міжсекторальної співпраці", – відкрив цими словами Форум  Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Серед спікерів і поважних гостей також були:

  • Бріджит Брінк (Bridget Ann Brink) — Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні;
  • Катаріна Матернова (Katarína Mathernová) - Посол Європейського Союзу в Україні (онлайн);
  • Яко Сільє, Постійний представник Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні;
  • Оксана Жолнович, Міністр соціальної політики України
  • Олександр Ярема, Державний секретар;
  • лідери громадських організацій, благодійних фондів та експерти

"Громадянське суспільство залишається життєдайною силою для відновлення і ключових реформ на шляху до європейської інтеграції. Громадянське суспільство, уряд – кожен має відігравати свою роль. Кожен без іншого не зможе досягти успіху. Критично важлива частина будь-якої демократії - громадянське суспільство надає джерело інформації. Ви маєте питати і змушувати уряд звітувати за результати, контролювати, щоб уряд надавав необхідні послуги і заповнював прогалини. Водночас маючи таку владу, ви маєте і відповідальність, особливо в контексті зовнішньої агресії, ваш професіоналізм важливий, ви маєте дотримуватися високих стандартів, щоб створювати зміни, які ви хочете досягти. Сьогодні я підтверджую, що США пишається тим, що підтримує владний голос громадянського суспільства, ви вже робите дуже багато…Ваш потенціал настільки великий, ми пишаємося, що з вами не тільки під час війни, а й під час трансформації вашої країни. Ви маєте потенціал створити хоробре і достойне майбутня для себе і наступного покоління. І ми зацікавлені мати такого партнера - сильного, демократичного і вільного", - привітала учасників Бріджит Брінк, Надзвичайний і повноважний  Посол США в Україні.

Вже 12 рік ІСАР Єднання завдяки партнерам організовує Форум для громадського сектору. Співтворці заходу – це самі учасники, які наповнюють його змістами, сенсами.

"Мене запитали, що має бути на завершення Форуму, що має бути результатом? Звісно, що форуми проводяться, щоб побачитися, мережуватися між собою. Але важливим результатом сьогодні є те, що ми бачимо, яке громадянське суспільство в Україні, ми дивимося в очі один одному і бачимо, яка потужна спільнота, як розвивається гуманітарний сектор, якого ще два роки тому не було, ми вчимося один в одного, ми дивимося на партнерів з різних секторів і бачимо, як ми можемо допомагати один одному і підсилювати. Інституційно посилювати нашу країну. Форум надає таку можливість – планувати, звіряти годинники, де ми знаходимося, і головне – дивитися вперед, планувати разом, мати спільний вектор – наближення перемоги, раннє відновлення, сталий мир і стала Україна", - підсумував Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання

 

12 щорічний Форум розвитку громадянського суспільства проводиться Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права; за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках спільного проєкту «Європейське Відродження України»; за фінансової підтримки проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та здійснюється Pact в Україні;  за фінансування урядів Великої Британії, Канади, США, Фінляндії, Швеції та Швейцарії за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну»; у співфінансуванні з ЄС; за підтримки проєктів ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що фінансуються Міністерством закордонних справ Данії та Урядом Японії відповідно; за сприяння Програми підтримки ОБСЄ для України у партнерстві з Секретаріатом Кабінету Міністрів України; за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках проєкту «Відповідальна та підзвітна політика в Україні», а також у межах програми «Сприяння рівності та протидії дискримінації» завдяки щедрій підтримці британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку, що реалізуються Національним демократичним інститутом; спільно із Міжнародною фундацією виборчих систем за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.