fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Історичні постаті ожили на 12 Форум розвитку громадянського суспільства «Що дасть нам силу» завдяки штучному інтелекту.

До панельної дискусії «Як нарешті вивчити уроки нашої історії» долучилися 6 спікерів, імена яких ми тримали в секреті аж до початку заходу. Тарас Шевченко (Олександр Красько), Іван Мазепа (Володимир Шпудейко), Микола Гоголь (Артем Шутько), В’ячеслав Чорновіл (В’ячеслав Василюк), Симон Петлюра (Роман Молодій). А модерувала захід сама Леся Українка (Марина Клодницька).

Все почалося з ідеї, авторами якої є Natalie Klymova та Денис Блощинський. Втілювати задум ІСАР Єднання допомагали Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" та компанія Reface, що розробляє інструменти для роботи з візуальним контентом. Сценарій створив український письменник Мирослав Лаюк. А штучний інтелект зробив персонажів ще більш впізнаваними.

Про що ж була полеміка героїв? Що дасть нам силу подолати виклики сьогодення і як не наступати на ті самі «граблі», які вже були в нашій історії.

Щиро дякуємо компанії Reface за волонтерську допомогу у втіленні проєкту! Reface — українська продуктова компанія, що розробляє AI інструменти для роботи з візуальним контентом. У неї інвестували Andreessen Horowitz та інвестори з ігрової (Ілкка Паананен, CEO Supercell, Девід Хелгасон, засновник Unity Technologies) та музичної індустрій (Скутер Браун, керуючий партнер TQ Ventures та Адам Лебер). Зараз компанія продовжує демократизувати провідні технології машинного навчання і запускає нові продукти для трансформації контенту за допомогою AI.

Приємного перегляду!