fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Що встигла зробити програма «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України» за перші місяці нового року? Зібрали для вас найцікавіше за усіма напрямками програми.

428370340 881792200621989 5499754463814269302 n

Молодіжні ради

Проєкт «Програма підтримки молодіжних рад» в межах Програми підтримує діяльність 10 молодіжних рад у Львівській, Закарпатській та Волинській областях:

  • Молодіжна рада при Торчинській селищній раді;
  • Молодіжна рада при Ковельському міському голові;
  • Молодіжна рада Тячівської ТГ;
  • Молодіжна рада при Закарпатській ОДА;
  • Молодіжна рада при Довжанській сільській раді;
  • Ужгородська молодіжна рада;
  • Молодіжна рада Новороздільської ТГ;
  • Молодіжна рада Славської ТГ;
  • Миколаївська Молодіжна Рада;
  • Журавнівська молодіжна рада.

19 січня 2024 року три молодіжні ради отримали фінансову підтримку цільових соціальних програм молоді у своїх громадах в рамках проєкту «Програма підтримки молодіжних рад». Вітаємо Молодіжну раду при Торчинській селищній раді, Миколаївську Молодіжну Раду та Молодіжну раду м. Ковеля з успішним відбором у конкурсі.

Молодіжні центри

Незважаючи на те, що підтримані молодіжні центри ще не закінчили ремонти і тільки починають свій шлях, вони вже активно взаємодіють з молоддю. З початку осені 2023 року, 10 молодіжних центрів охопили своїми заходами більше 2700 молодих людей у своїх громадах.

Водночас команди новостворених МЦ активно посилюють свої організаційні спроможності: 15 лютого для підтриманих організацій провели спеціалізоване онлайн навчання «Робота з документами: передача на баланс МЦ». Під час навчання учасники дізнались більше особливості про правильної роботи з документами, корисні лайфхаки з ними, а також структуру для кожного типу документації. До того ж, 10 лютого новостворені молодіжні центри вивчали успішні практики молодіжної роботи під час тренінгу «Екосистема послуг та програм молодіжного центру». А для тих, хто хоче створити молодіжний центр у своїй громаді, ділимось корисним порадником від консультантки з розвитку молодіжних центрів ГО Молодіжна платформа.

Нагадуємо, що в межах програми ми підтримали 7 ініціативних груп з Закарпатської області (с. Вільхівка, смт Дубове, с. Голубине, м. Ужгород, с. Розтоки, с. Синевир, с. Теребля), 2 – з Волинської області (м. Ківерці, м. Нововолинськ), а також одну групу зі Львівської області (м. Рудки).

Молодіжні працівники

Асоціація молодіжних працівників України продовжує навчати представників та представниць закладів освіти та інших організацій будь-якого рівня та підпорядкування, які працюють з підлітками та молоддю із Закарпатської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Львівської та Чернівецької областей. Зокрема, 25 лютого організація анонсувала проведення онлайн-тренінгу «Основи молодіжної роботи».
2 лютого Асоціація молодіжних працівників України провела базовий онлайн-тренінг «Молодіжний працівник» у співпраці з ГО «Молодіжна платформа». Учасники розглянули різні форми молодіжної роботи, вирішували складні завдання та досліджували потреби і бажання молоді.

25-27 січня 2024 р. відбувся базовий тренінг програми »Молодіжний працівник» у м. Тернополі для представників Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей. 22 вмотивовані учасники та учасниці натхненно працювали, обмінювалися досвідом, прокачували свої компетентності, щоб і надалі здійснювати якісну молодіжну роботу.

Соціальне підприємництво

22 лютого понад 40 представників/ць організацій громадянського суспільства, комунальних закладів та органів влади по поличках розклали механізм роботи соціального підприємництва на базі молодіжних центрів під час зустрічі в Києві. 30 учасників долучились онлайн. Дім громадянського суспільства ІСАР Єднання відчинив свої двері для експертної спільноти під час дизайн сесії «Соціальне підприємництво як дієвий механізм фінансової сталості молодіжних центрів».

30 січня команда ГО «Школа усвідомленого підприємництва» (School of ME) розпочала роботу з 13 молодіжними центрами, які створять власні СП (соціальні підприємства) у Волинській, Львівській та Закарпатській областях. Під час дводенного онлайн навчання тренерки розповіли учасникам про установчі акценти створення соціального бізнесу, тестування ідей та бізнес – моделювання.

У межах програми Аудиторська компанія CompassGroup розробила юридичний висновок про “Механізми створення молодіжних центрів з підприємницькою діяльністю”.

Гуртки (неформальна освіта)

Від початку осені 2024 року програми, Центр освітніх ініціатив провів понад 4042 занять для 1685 дітей та підлітків Львівської області. Типи занять – регулярні гурткові заняття та майстер класи, заходи до певних дат чи подій.

UPSHIFT

За перші місяці 2024 року у Тернопільській, Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській, Волинській та Чернівецькій областях відбулись буткемпи третьої хвилі UPSHIFT. Понад 260 молодих українців з 6 областей об'єднались у 63 команди, щоб створювати неймовірні проєкти у своїх громадах. Команди перших двох хвиль UPSHIFT вже встигли охопити своєю діяльністю понад 14700 молодих українців та українок. Імплементаційні партнери: ГО «МІЖ ІНШИМ», Молодіжний центр Волині, Центр науки Тернополя, ГО «Простір молоді», Центр молоді Чернівців та ГО «Будуємо Україну Разом».

 

Програма “Розвиток потенціалу молоді в західних областях України” втілюється Isar Ednannia спільно з 10 імплементаційними партнерами за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Урядів Японії і Норвегії та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Більше на сторінці програми: https://unicef.ednannia.ua/