fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

У день боротьби за жіночі права ми дякуємо нашим захисницям, які боронять нашу країну. А ще ми хочемо вам розповісти про неймовірні жіночі організації, які посилюють громадянське суспільство.

430029940 737503098522113 903238274387682881 n 
світлина: ГО «Інформаційно – просвітницький центр «ВІСЬ»

БО «Позитивні жінки»

Захист прав ВІЛ-позитивних людей є дуже важливим компонентом щоденних активностей БО «Позитивні жінки». Благодійна організація займається захистом прав людини ВІЛ-позитивних жінок та адвокацією зменшення порушень їхніх прав, підвищенням організаційної спроможності спільноти, зменшенням самостигматизації ВІЛ-позитивних жінок та їх залучення до активного громадського життя. Виконання цих завдань не можливе без проактивної позиції та промоції захисту прав ВІЛ-позитивних людей в цілому.  Ця організація володіє потужним потенціалом для промоції теми ВІЛ, адже вони мають представництва у щонайменше 13 регіонах України.

ГО "Перший жіночій ветеранський простір "РеХаб"

Громадська організація заснована у 2019 році активними ветеранками, які працювали як ініціативна група ще з 2014 року. Основними напрямами роботи було психологічна підтримка та логістичний супровід для ветеранок та членів їх сімей, а також проведення заходів у Львівській області. З лютого 2022 року РеХаб розширив свою діяльність. Відтепер вони надають гуманітарну допомогу, підтримку для членів родин захисників і захисниць, медичний супровід, а також психологічну, інформаційну та юридичну допомогу. А ще вони проводять неймовірні тренінги з першої домедичної допомоги, особистої безпеки, поводження зі зброєю, кібер-захисту та супротиву, психологічної стійкості.

ГО "Про Вімен Юа"

ГО "Про Вімен Юа" за три роки виросла з 25 жінок до 5000 активних учасниць програмних продуктів організації. Громадська організація здійснює інформаційно-просвітницьку діяльність щодо прав жінок. Також вона підтримує підприємницьку діяльність й працевлаштування. Особливу увагу ГО "Про Вімен Юа" зосереджують на розвитку сімейного бізнесу: від мікронавчання та системних курсів до фестивалів та поп-апів крафтових регіональних виробництв, очолюваних жінками. Після повномасштабного вторгнення організація проводить заходи з психологічної підтримки: групи самодопомоги, інформаційні кампанії та розбір тем з профільними спеціалістами-психологами у соціальних мережах.


ГО «Інформаційно – просвітницький центр «ВІСЬ»

Організація працює у Вінницькій області для забезпечення ґендерної рівності у всіх сферах суспільного життя та заради підтримки жіночого лідерства.  ГО «Інформаційно – просвітницький центр «ВІСЬ» навчає та сприяє впровадженню в практику діяльності ґендерних підходів та просування прав людини, надаючи інформаційну та підтримку. Також вони виявляють факти дискримінації та сприяють ефективному захисту тих, які постраждали від дискримінації, допомагає у працевлаштуванні та підприємницькій діяльності осіб, що опинилися в складних життєвих обставинах.

БО БФ "Східно Український центр захисту жінок"

Благодійний фонд переїхав зі Слав’янська до Одеси наприкінці червня 2022 року. Фонд підтримує, навчає та відстоює проблеми жіночого здоров'я, приділяючи особливу увагу репродуктивному здоров'ю, а також поінформованості про ВІЛ. Організація охоплює своєю діяльність внутрішньо-переміщених осіб з Донецької, Миколаєвської, Харьковскої, Луганскої Запорожської , Херсонської області, АР Крим в Одесі та Одеської області, та надає послуги за принципом «рівна – рівній».

БО БФ "280 днів"

Благодійний фонд “280 днів” було створено у 2020 році з метою протидії ускладненням вагітності. Фонд впроваджує інформаційно-освітню діяльність задля того, щоб українські жінки знали, як правильно планувати вагітність, розпізнавати ускладнення вагітності і реагувати на них у разі виникнення, а також у підтримці лікарів необхідним обладнанням. Після повномасштабного вторгнення фонд був вимушений змінити фокус своєї діяльності і працювати у форматі швидкого реагування, надаючи вагітним жінкам гуманітарну допомогу. Поступово організація відновила основні напрями роботи.

ГО Центр "Жіночі перспективи"

“Центр Жіночі перспективи” зареєстрований, як громадська організація у квітні 1998 року. Діяльність організації спрямована на впровадження ґендерної політики в Україні, зменшення рівня насильства, підвищення конкурентноздатності жінок на ринку праці та просування їх на рівень прийняття рішень в Україні. Організація працює для того, щоб права жодної жінки в Україні не порушувалися. За час своєї діяльності центр реалізував понад 30 різних проектів і надав безпосередню допомогу понад 5 тис. осіб. Місія організації - захист прав жінок, забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя.

ГО "Асоціація жінок-юристок України "Юрфем"

Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” є одним з перших об’єднань жінок-юристок в Україні та покликана стати майданчиком для обміну досвідом, розвитку та підтримки жінок у юридичній професії.  Членкинями Асоціації є понад 300 представниць правничої професії: юристок, адвокаток студенток, науковиць, викладачок, працівниць правоохоронних органів. Організація працює над підготовкою стратегій та політик гендерної рівності, що мають бути наскрізним підходом у різних сферах, готує аналітичні дослідження та звіти, висновки гендерно правової експертизи законопроєктів тощо. А з початком повномасштабної війни ЮрФем стала місцем підтримки для потерпілих від сексуального насильства та всіх видів гендерної дискримінації.

Команда ІСАР Єднання щиро пишається, що може підтримувати такі потужні організації! Це далеко не весь перелік організацій, які посилюють громадський сектор своєю діяльністю. Читайте більше у рубриці #надихайся_тут: https://ednannia.ua/inspiration