fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

За підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» ІСАР «Єднання» розпочинає підготовку до реалізації проекту “Проведення ознайомчих візитів неурядових організацій України до аналітичних центрів країн Центрально-Східної Європи”.

Проект виконуватиметься в рамках програми «Схід-Схід: партнерство без кордонів» та є міжнародним компонентом конкурсу «Підвищення аналітичної спроможності неурядових громадських організацій для впливу на процеси прийняття рішень органами місцевої та регіональної влади»,  який виконується спільно з програмою «Громадянське суспільство та належне врядування» МФ «Відродження».

У ході проекту заплановано вивчити досвід роботи аналітичних центрів Прибалтики: Литви, Латвії та Естонії. Попередньо планується, що ознайомчі візити будуть здійснені з 9 по 16 червня 2013 року. Учасники ознайомчих візитів були попередньо відібрані МФ «Відродження» з числа представників організацій, які вже реалізують проекти в рамках програми Громадянське суспільство та належне врядування».

В ході візиту заплановано відвідання таких організацій: Centre for Public Policy PROVIDUS (Рига, Латвія), Civic alliance (Рига, Латвія), Latvian Institute of International Affairs (Рига, Латвія), LAPAS.LV  (Рига, Латвія), Center for European and Transition Studies (Рига, Латвія), IDEJU SALTINIS Lithuanian Think Tank (Вільнюс, Литва), Youth Entrepreneurship National Development Institute  (Вільнюс, Литва), Lithuanian Free Market Institute (Вільнюс, Литва).

Очікується, що в результаті проекту буде відвідано щонайменше 6 організацій, що працюють як аналітичні центри і мають досвід аналізу місцевих політик; вивчено досвід роботи аналітичних центрів двох країн Литви та Латвії; встановлено партнерські зв’язки з громадськими організаціями Литви та Латвії; українські учасники ознайомляться  з підходами та принципами роботи аналітичних центрів країн нових членів Європейського Союзу; українські учасники ознайомляться з методами впливу аналітичних центрів на місцеві політики; напрацьовано ідеї для втілення у роботі аналітичних центрів в Україні.