fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Сьогодні українське суспільство демонструє один з найвищих рівнів соціальної згуртованості, кожен намагається зробити власний внесок у прискорення перемоги, а
громадські організації у багатьох випадках є драйверами таких ініціатив. Метою дослідження стало визначення основні факторів та причин, які впливають на успіх та /або занепад чи припинення діяльності ОГС і мереж/коаліцій. Адже щоб розуміти, як організаціям громадського сектору здобувати життєстійкість, треба проаналізувати стан і вплив різних факторів на їхню діяльність. Дослідження було проведено у період січень – квітень 2024 року  і базувалося на п’яти ключових гіпотезах:

  • Гіпотеза 1. Існує чіткий набір внутрішніх організаційних факторів/характеристик, які визначають успішність діяльності організації громадянського суспільства.
  • Гіпотеза 2. Вплив зовнішніх чинників є вирішальним при припиненні/занепаді діяльності ОГС.
  • Гіпотеза 3. Без установки на постійне навчання та вдосконалення своєї діяльності будь-яка організація приречена на неефективну діяльність через неспроможність враховувати зміну потреб, нові виклики та ризики.
  • Гіпотеза 4. ОГС застосовують різні стратегії виживання та продовження діяльності.
  • Гіпотеза 5. Успішні ОГС є активними та впливовими учасниками однієї або кількох мереж/коаліцій.

Це дослідження проведено за ініціативи ІСАР Єднання к.е.н. Русланою Рудніцькою у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Вкладення:
Скачати цей файл (!Doslid_OGS_A4-EN.pdf)Study on Success en[ ]551 kB