fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З початком повномасштабної війни з РФ та поширенням руйнівних атак на всю територію України спостерігається зростання рівня залученості українського громадянського суспільства до процесів відновлення. Однак триваюча війна створює перешкоди та посилює наявні виклики для роботи громадського сектору.

До роботи у секторі відновлення, розширюючи напрями своєї діяльності, долучається дедалі більше волонтерів та громадських активістів, які не мали попереднього досвіду з подібними проєктами і змушені його здобувати на практиці. Змінюються також умови, в яких здійснюється діяльність у секторі відновлення: надавати волонтерську допомогу стало небезпечніше, громадська діяльність потребує більше ресурсів, а погіршення безпекової ситуації та повторна руйнація відновленої інфраструктури деморалізує та знецінює витрачені зусилля.

«Відверто про відновлення» – дослідницький проєкт, мета якого визначити які потреби та виклики постали перед організаціями громадянського суспільства у секторі відновлення з урахуванням регіонального контексту, а також чим характеризується досвід співпраці громадськості з органами місцевого самоврядування та донорами під час реалізації проєктів з відновлення.

Збір даних проходив у три етапи протягом травня-червня 2024 року із застосуванням якісних методів.

Це дослідження ініційовано ІСАР Єднання і виконано Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агенство США з міжнародого розвитку.