fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

FB event UA

Україна активно рухається європейським шляхом. Після підписання Угоди про Асоціацію, отримання статусу кандидата на членство в ЄС та ухвалення у грудні 2023 року рішення про початок переговорів щодо вступу України в Євросоюз, розпочинається найскладніший та найважливіший етап поглиблення євроінтеграції. 

Успіх переговорного процесу вимагатиме консолідації зусиль усіх гілок влади, державних інституцій, а також активної підтримки неурядових організацій та експертів.

Для синхронізації зусиль, 9 травня 2024 року,  під час Дня Європи, у Києві вперше відбудеться EuroSummit громадських організацій. Де зберуться експерти, громадські активісти, представники української  влади, зокрема члени Кабінету Міністрів України, Офісу Президента, Верховної Ради України та партнери України із Євросоюзу. Аби напрацювати спільний вектор роботи у процесі набуття  Україною членства в ЄС. Захід  проводить ГО EasyBusiness за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», а також у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні.

Локація: Київ
Формат: офлайн та онлайн-трансляція
Мова панельних дискусій: синхронний переклад (українська/англійська)
Мова воркшопів: українська
Дата та час: 9 травня, 10:00 – 18:00
Реєстрація: 9:15 – 10:00
Аудиторія: понад 150 представників громадських організацій, члени Кабінету Міністрів України, Офісу Президента, Верховної Ради України, міжнародні партнери України з розвитку, аналітичні центри та ЗМІ.

На EuroSummit обговоримо, які можливості відкриє розвитку громадських організацій вступ до ЄС? Яка роль представників неурядових організацій у процесі підготовки до вступу у ЄС? Як громадський сектор країн-кандидатів ЄС допомагав урядам своїх держав у процесі переговорів про вступ? Відповіді на ці питання учасники форуму отримують під час панельних дискусій та воркшопів.

До уваги учасників події: презентації від аналітиків ГО EasyBusiness, взяти участь у панельних дискусіях за участі представників українського Уряду і  Представництва ЄС в Україні та воркшопах. Також під час саміту заплановано нетворкінг для напрацювання пропозицій щодо сценаріїв залучення громадських організацій до переговорного процесу щодо членства України в ЄС. Підсумком роботи тематичних груп стане спільна заява щодо участі українського громадського сектору в євроінтеграційних процесах.  

Реєстрація на участь у EuroSummit громадських організацій за посиланням: bit.ly/3UgHKDR

EuroSummit громадських організації організовано EasyBusiness проводиться за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку, а також у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні.