fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Протягом червня 2021 року Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва провів 6 фокус групових дискусій з інфраструктурними організаціями та локальними ОГС, які мали чи потенційно можуть мати досвід співпраці з інфраструктурними організаціями. Метою дослідження було з’ясувати роль інфраструктурних організацій у розвитку локальних ОГС, суті найпоширеніших запитів з розвитку організаційної спроможності з боку локальних ОГС та потреби самих інфраструктурних організацій у інституційному розвитку; описати досвід співпраці локальних ОГС з інфраструктурними організаціями та з’ясувати попит на роботу таких організацій та очікування від їх роботи.

  • З огляду на карантинні обмеження, фокус-групи проводилися онлайн на платформі Zoom. У рамках дослідженнях охоплено декілька основних цільових груп:
  • інфраструктурні організації, які діють в різних регіонах України (2 фокус-групи); 
  • локальні ОГС, які мали чи потенційно можуть мати досвід співпраці з інфраструктурними організаціями (4 фокус-групи)

Всього у ФГД взяли участь 37 представників організацій громадянського суспільства різного профілю та з різних регіонів. Основним критерієм відбору респондентів було обіймання респондентом вищих посад у операційному менеджменті організацій. 

Регіональний розподіл респондентів:

  • Західний макрорегіон (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області) – 21 учасник
  • Центральний макрорегіон (Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області) – 5 учасників
  • Південний макрорегіон (Миколаївська, Одеська, Херсонська області) – 2 учасники
  • Східний макрорегіон (Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Донецька, Луганська області) – 9 учасників.

Звіт за результатами дослідження «Роль інфраструктурних організацій у розвитку локальних організацій громадянського суспільства в Україні»

читайте за посиланням