fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Одним із головних завдань програми "Школа фондів громад" є відродження культури стратегічної філантропії в Україні. Тож символічно, що настановна Конференція та перша навчальна сесія для новачків програми відбулися у "Музеї історії київської благодійності" - місці, яке органічно пов'язане і з українською філантропією, і з історією Києва та України.

Після привітальних слів Володимира Шейгуса, виконавчого директора ІСАР Єднання та Оксани Рудої, керівниці програми "Школа фондів громад", учасники познайомилися зі своїми колегами з усієї України та дізналися про найближчі плани програми. Надзвичайно надихаючу екскурсію Музеєм для учасників провела його засновник і творець, Оксана Фісун. Вражені фонди громад дізналися, що ендавмент, соціальне підприємництво, корпоративна соціальна відповідальність - це сучасні терміни, однак явищам і поняттям, що їх описують - сотні років київської та української історії. 

Конференція продовжилася виступом Олександра Вінникова, що надав окремі юридичні поради новим фондам громад та люб'язно поділився своєю презентацією для ознайомлення:

Законодавчі аспекти фандрайзингу в Україні from ISAR Ednannia

Організаціям, що хочуть започаткувати ендавменти, Олександр Вінников також порадив ознайомитися з такими порадами. 

Вітаємо нові фонди громад у нашій дружній родині та сподіваємося, що разом ми зможемо підхопити "живу нитку" української традиції змінювати свої громади на краще!