fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Школа організаційного розвитку – це унікальна навчальна програма, яка дозволяє зануритися в філософію та тонкощі громадського сектору, розібратися, які існують ефективні стратегії розвитку та управління ресурсами для організацій громадянського суспільства.

DSC 0400

Нещодавно Curly Management Bureau провели дві школи з організаційного розвитку у Львові (20-21 лютого) та Києві (5-6 березня) за підтримки ІСАР Єднання. Отримавши більше 250 заявок, були змушені відібрати не більше 35-37 учасників для кожного з міст, щоб приділити якомога більше уваги взаємодії в групах.  Однією з особливостей цих дводенних навчальних програм є гармонійне поєднання організаційного, адвокаційного та комунікаційного блоків. Протягом дводенного інтенсиву учасники та учасники дізнались більше про:

  • екосистему та зміст громадського сектору;
  • стратегічний розвиток;
  • організаційний розвиток;
  • залучення коштів та роботу з донорськими організаціями;
  • PR та комунікації;
  • стратегічний фандрейзинг;
  • моніторинг та оцінку.

За результатами тестування учасників, понад 88,9% здобули найвищі оцінки та успішно засвоїли матеріали навчання.

DSC 0391

Ділимось конспектом одного з учасників школи:

  1. Громадський сектор - це окрема сфера діяльності і потребує специфічних і системних знань.
  2. Благодійні і громадські організації відрізняються, не лише юридичною формою, а й природою діяльності. Гуманітарні організації - окремий тип організацій, що діють згідно специфічних принципів та стандартів.
  3. Громадські та благодійні організації для забезпечення сталості мають мати мінімум стратегію організації, стратегію організаційного розвитку, фандрейзингову стратегію та комунікаційну стратегію.
  4. Вміння вивчити та зрозуміти ключових стейкхолдерів - є основою діяльності організації, оскільки напряму впливає на ефективність діяльності.
  5. Вміння побудувати теорію змін, спланувати та виміряти її реалізацію - ключ до послідовного розвитку організації
  6. Моніторинг та оцінка - це не про звітування, а про вміння поміряти власну ефективність та вплив.
  7. Адвокація - важлива складова діяльності громадських та благодійних організацій.

Школу організаційного розвитку створено Curly Management Bureau за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.